
Biff Bourguignon
Lær hvordan du lager en smakfull beef bourguignon med denne enkle oppskriften. Perfekt for en koselig middag i vinter eller helår. Enkel å følge!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 180 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1,8 kg benfri grytebiff, for eksempel chuck eller entrecôte, skåret i store biter
- 2. 2 spiseskjeer svinefett eller olivenolje, pluss mer etter behov
- 3. 2 gulrøtter, skrellet og delt i to
- 4. 2 løk, skrellet og delt i to
- 5. 4 hvitløksfedd, lett knust
- 6. 0,6 dl hvetemel
- 7. 750 ml rødvin
- 8. 1 liter storfekraft
- 9. 1 bouquet garni (laget av laurbærblad, persiljestilker og timianstilk)
- 10. 1 spiseskje olivenolje, pluss mer etter behov
- 11. 6–8 skiver bacon, skåret i terninger
- 12. 40 små løk, skrellet
- 13. 450 gram sopp
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
- 22. Ta kjøttet ut av kjøleskapet og la det bli romtemperert, ca. 20 minutter.
- 33. Varm opp oljen i en stor gryte. Arbeid i porsjoner og brun kjøttstykkene godt på alle sider, og fjern dem etter hvert. Når kjøttet er ferdig, kok opp gulrøttene og løken i samme gryte til de er møre og lett gyldne. Tilsett hvitløk, og kok i ett minutt. Rør inn melet og kok i 2 minutter. Hell over vinen og buljongen. Tilsett bouquet garni. Legg kjøttet tilbake i gryten, dekk til, og sett den i ovnen til kjøttet er veldig mørt, ca. 2 timer.
- 44. Mens kjøttet koker, forbered tilbehøret: Varm opp oljen i en panne og brun baconet, fjern det deretter. Tilsett løken og kok til den er brunet over hele overflaten, fjern den. Brun til slutt soppen, og fjern den. Deglaser pannen med 1/2 kopp vann, la det redusere, og hell deretter over tilbehøret. Sett til side.
- 55. Når kjøttet er ferdig, fjern det fra gryten. Sil av kraften, og kast grønnsakene. Hell væsken tilbake i gryten og kok opp til den er tykk nok til å dekke en skje. Legg kjøttet tilbake i gryten og tilsett tilbehøret. Dekk til og la det småkoke til løken er myk og smakene har blandet seg, ca. 10 minutter. Juster krydderet etter smak. Server.