Biff Bourguignon

Biff Bourguignon

Lær hvordan du lager en smakfull beef bourguignon med denne enkle oppskriften. Perfekt for en koselig middag i vinter eller helår. Enkel å følge!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 180 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1,8 kg benfri grytebiff, for eksempel chuck eller entrecôte, skåret i store biter
  • 2. 2 spiseskjeer svinefett eller olivenolje, pluss mer etter behov
  • 3. 2 gulrøtter, skrellet og delt i to
  • 4. 2 løk, skrellet og delt i to
  • 5. 4 hvitløksfedd, lett knust
  • 6. 0,6 dl hvetemel
  • 7. 750 ml rødvin
  • 8. 1 liter storfekraft
  • 9. 1 bouquet garni (laget av laurbærblad, persiljestilker og timianstilk)
  • 10. 1 spiseskje olivenolje, pluss mer etter behov
  • 11. 6–8 skiver bacon, skåret i terninger
  • 12. 40 små løk, skrellet
  • 13. 450 gram sopp

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
  2. 22. Ta kjøttet ut av kjøleskapet og la det bli romtemperert, ca. 20 minutter.
  3. 33. Varm opp oljen i en stor gryte. Arbeid i porsjoner og brun kjøttstykkene godt på alle sider, og fjern dem etter hvert. Når kjøttet er ferdig, kok opp gulrøttene og løken i samme gryte til de er møre og lett gyldne. Tilsett hvitløk, og kok i ett minutt. Rør inn melet og kok i 2 minutter. Hell over vinen og buljongen. Tilsett bouquet garni. Legg kjøttet tilbake i gryten, dekk til, og sett den i ovnen til kjøttet er veldig mørt, ca. 2 timer.
  4. 44. Mens kjøttet koker, forbered tilbehøret: Varm opp oljen i en panne og brun baconet, fjern det deretter. Tilsett løken og kok til den er brunet over hele overflaten, fjern den. Brun til slutt soppen, og fjern den. Deglaser pannen med 1/2 kopp vann, la det redusere, og hell deretter over tilbehøret. Sett til side.
  5. 55. Når kjøttet er ferdig, fjern det fra gryten. Sil av kraften, og kast grønnsakene. Hell væsken tilbake i gryten og kok opp til den er tykk nok til å dekke en skje. Legg kjøttet tilbake i gryten og tilsett tilbehøret. Dekk til og la det småkoke til løken er myk og smakene har blandet seg, ca. 10 minutter. Juster krydderet etter smak. Server.