Pekingand

Pekingand

Lær hvordan du lager den klassiske peking duck hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for spesielle anledninger og kinesiske middager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Én hel and på 2,3 til 2,7 kg
  • 2. Havsalt
  • 3. Nykvernet hvit pepper
  • 4. 6 ss honning
  • 5. 4 ss kinesisk femkrydderpulver
  • 6. 2 ss mørk soyasaus
  • 7. 2 ss brunt sukker
  • 8. 1 ss maisstivelse
  • 9. 6 ss hoisinsaus
  • 10. 6 ss superfint sukker
  • 11. 2 ss sesamolje
  • 12. 1 ss mørk soyasaus
  • 13. 1 pakke kinesiske/mandarinstil pannekaker, til servering
  • 14. 3 vårløk, skåret i lange tynne strimler, til garnityr
  • 15. 1 agurk, kjernet og skåret i lange tynne strimler, til garnityr

Fremgangsmåte

  1. 11. For and: Prikk and over hele and med en liten kniv eller gaffel. Hell forsiktig varmt vann over and for å skylle den. Kast det varme vannet. Plasser and på en rist i en stekepanne og tørk den godt ved å klappe den med kjøkkenpapir. Strø and med salt og pepper, og la den ligge i stekepannen til den er klar til å koke.
  2. 22. I en liten bolle, bland sammen honning, 6 spiseskjeer vann, femsmak, soyasaus og brunt sukker. Pensle anden over hele, innvendig og utvendig. La den tørke i omtrent 10 minutter, og pensle deretter igjen. Gjenta denne prosessen til du har brukt opp alt unntatt 4 til 5 spiseskjeer av glasuren (sett denne til side). Ideelt sett, la glasuren marinere på anden over natten, og la den stå uten deksel i kjøleskapet.
  3. 33. Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit. Plasser anden i ovnen og kok i 45 minutter. Vend anden, pensle med den reserverte glasuren og kok videre til skinnet er sprøtt og gyllent, ytterligere 45 minutter. Pass på å sjekke underveis at den ikke blir for mørk. Hvis den blir for mørk før halve koketiden er gått, skru ned varmen og flytt risten lenger ned i ovnen. Når anden er ferdigkokt, ta den ut av ovnen og la den hvile mens du lager sausen.
  4. 44. Til sausen: I en liten bolle, bland maisstivelse med 1 spiseskje kaldt vann og sett til side. Deretter, varm opp en panne eller wok over middels varme og tilsett hoisin, sukker, sesamolje og soyasaus. Når sausen begynner å boble lett, tilsett maisstivelsesblandingen og rør godt for å tykne. Sett til side og la den avkjøle. Skjær og del opp anden. Plasser en teskje saus i midten av hver pannekake, legg på et par skiver and, pynt med vårløk og agurk, og server umiddelbart.