
Santa Maria Tri-Tip
oppskriften på santa maria tri-tip gir deg en saftig og smakfull hovedrett. perfekt til helgekosen eller grillingsturen. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 spiseskjeer granulatert hvitløk
- 2. 1/3 kopp fersk knust svart pepper
- 3. 1/2 kopp hvitløksfedd
- 4. 3 spiseskjeer kosher salt
- 5. 2 spiseskjeer sukker
- 6. 2 spiseskjeer achiote-olje, oppskrift følger
- 7. Én 1,5 til 2 kilo stor prime tri-tip roast
- 8. 1 1/2 spiseskjeer achiote-frø
- 9. 1/2 kopp rapsolje
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Bland det granulære hvitløken og pepperet i en liten bolle og sett til side. Finhakk hvitløken og tilsett sakte salt og sukker, vekselvis, for å lage en pasta. Tilsett Achiote-oljen og bland godt. Vær forsiktig, denne oljen vil sette flekker.
- 33. Skyll og tørk steken, og gni den inn med hvitløkpastaen, slik at kjøttet dekkes jevnt. Strø jevnt over med det granulære hvitløken og pepperet, og pakk godt inn i plastfolie. Oppbevar i kjøleskapet i 24 timer, gjerne opptil 48 timer.
- 44. Fjern plasten og la steken hvile mens du forvarmer en godt oljet grill til middels høy varme. Legg steken på grillen og kok i 9 minutter, snu den, gjenta og sjekk temperaturen. Når 90 grader Fahrenheit er oppnådd, skru opp den midterste brenneren til høy og brenn alle sider av steken. Ta den av grillen og la den hvile i 10 til 15 minutter, løst dekket med aluminiumsfolie.
- 55. Skjær tvers over fibrene i tynne skiver (1/8 tommer), drypp eventuelle safter som har samlet seg tilbake på det skivede kjøttet, og server umiddelbart.
- 66. I en liten kjele over middels høy varme, tilsett frøene og rista dem i 2 til 3 minutter. Tilsett oljen, reduser varmen til lav og kok i 5 til 6 minutter. Oljen vil bli lys oransje. Ta umiddelbart kjelen av varmen, avkjøl og sil oljen. Oppbevar oljen i en glassbeholder i kjøleskapet. Oljen vil holde i flere måneder.