Trykkokte pintobønner

Trykkokte pintobønner

Lær hvordan du lager perfekt pressure cooked pinto beans. En enkel oppskrift som er sunn og rask å lage, perfekt for hverdagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp pintobønner, usaltede
  • 2. 4 kopper vann
  • 3. 1 spiseskje olje

Fremgangsmåte

  1. 11. Velg ut bønnene, skyll dem og la dem renne av. Sørg for at du ikke fyller trykkokeren over halvveis. Kombiner ingrediensene i trykkokeren og kok i 22 til 25 minutter. For faste kokte bønner, sjekk om de er ferdige etter minimumstiden. For myke kokte bønner, tilsett 2 ekstra minutter under høyt trykk. Når koketiden er ute, frigjør du trykket raskt ved å plassere trykkokeren under kaldt rennende vann. Hell av vannet umiddelbart. Rens alltid lokket og ventilen grundig etter koking av bønnene.
  2. 22. Valgfritt forbløtning: Kok bønnene under høyt trykk i 1 minutt, med 4 kopper vann per kopp tørkede bønner. Slipp ut trykket raskt under kaldt rennende vann, hell av vannet og skyll bønnene. Kast alltid løse eller flytende bønneskall før videre koking. Følg koketidsanvisningene ovenfor, men juster koketiden til 7 til 10 minutter.
  3. 33. Merk: Tilsett 3 kopper vann og 1 spiseskje olje for hver ekstra kopp bønner.