
Pasta med fire oster
oppskrift på pasta ai quattro formaggi, en kremet italiensk pastarett med fire typer ost. enkel å lage og perfekt for osteglade
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Salt
- 2. 1 spiseskje saltet smør
- 3. 12 hvite sjampinjonger, veldig tynne skiver
- 4. 1 fedd hvitløk, revet
- 5. 1/2 kopp hvitvin
- 6. 450 gram angel hair pasta
- 7. 1 kopp kremfløte
- 8. 1/2 kopp revet fontinaost
- 9. 1/2 kopp revet Parmesanost
- 10. 1/2 kopp revet Romanoost
- 11. 1/2 kopp geitost (chèvre)
- 12. Nykvernet svart pepper
- 13. Finhakket frisk persille, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann.
- 33. Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme, og tilsett sopp og hvitløk. Kok til det er brunt, ca. 5 minutter, og tilsett deretter vinen og kok til den er fordampet.
- 44. I mellomtiden, legg pastaen i det kokende vannet og kok etter pakkens anvisninger, med en liten tendens mot al dente. Ikke overkok; dette tar 1 til 2 minutter!
- 55. Tilsett fløten i stekepannen med soppen. Sil av pastaen (spar litt av pastavannet) og ha den i pannen sammen med soppen, sammen med fontina, Parmesan, Romano, geitost, 1/2 teskje salt og litt pepper. Rør forsiktig for å blande, og tilsett varmt pastavann etter behov for å oppnå ønsket konsistens. Ikke rør for mye; hvis det oppstår små klumper av ost her og der, er det helt i orden! Smak til og tilsett mer salt om nødvendig. Blandingstrinnet bør skje veldig raskt.
- 66. Hell pastaen over i en stor serveringsskål. Strø over persille og server umiddelbart.