
Den seige
oppskrift på the chewy, en myk og saftig bakst som passer til alle anledninger. lær hvordan du lager den perfekte chewy-kaken hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 8 unser usaltet smør
- 2. 12 unser brødmel
- 3. 1 teskje kosher salt
- 4. 1 teskje natron
- 5. 2 unser granulert sukker
- 6. 8 unser lyst brunt sukker
- 7. 1 stort egg
- 8. 1 stort eggeplomme
- 9. 1 unser helmelk
- 10. 1 ½ teskje vaniljeekstrakt
- 11. 12 unser semisøte sjokoladebiter
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Smelt smøret i en kjele på 2 liter over svak varme. Sett til side for å avkjøle litt.
- 33. Sikt sammen mel, salt og natron på en papirplate. Hell smøret i bakebollen til kjøkkenmaskinen. Tilsett sukker og brunt sukker, og pisk med flatpiskeren på middels hastighet i 2 minutter.
- 44. I mellomtiden visper du sammen hele egget, eggeplommen, melk og vaniljeekstrakt i et målebeger. Reduser hastigheten på kjøkkenmaskinen og tilsett eggeblandingen litt etter litt. Bland til det er godt kombinert, ca. 30 sekunder.
- 55. Bruk papirplaten som en glide, og tilsett gradvis de tørre ingrediensene, og stopp et par ganger for å skrape ned sidene av bollen. Når melet er godt blandet inn, setter du hastigheten til "røre" og tilsetter sjokoladeknappene. La deigen stå i kjøleskapet i 1 time.
- 66. Forvarm ovnen til 190°C (375°F) og plasser rister i den øvre og nedre tredjedelen av ovnen.
- 77. Bruk en isskje til å fordele deigen i 1 ½ unser store porsjoner på bakepapirkledde stekebrett, 6 kjeks per brett. Stek to brett av gangen i 15 minutter, og snu brettene halvveis i steketiden. Ta ut brettene av ovnen, og skyv bakepapiret med kjeksene over på en avkjølingsrist. Vent minst 5 minutter før du nyter dem.