
Fransk marengs smørkrem
oppskrift på french meringue buttercream, en luftig og søt krem som er perfekt til kaker og bakverk. lær hvordan du lager denne delikate kremen trinn for trinn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 10 eggehviter
- 15 unser sukker
- 2 ½ pund usaltet smør, romtemperert
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: en 5-liters mikser med bolle og vispvedlegg, gummispatel.
- 2Begynn å vispe eggehvitene sakte i mikseren til de blir skummende. Øk hastigheten på mikseren og begynn sakte å tilsette sukkeret, til alt sukkeret er innarbeidet. Når alt sukkeret er tilsatt, øk hastigheten ytterligere og visp til marengsen er blank og stiv. Nå har du en marengs. Du vet at marengsen er ferdig når du trekker ut vispen, holder den horisontalt, og det ser ut som en "spurvnebøff" på enden av vispen.
- 3Sett inn vispen igjen, slå på mellomfart og begynn å tilsette smøret litt etter litt. Når alt smøret er innarbeidet, skru opp til høy hastighet og la mikseren gå; avhengig av været kan det ta alt fra 5 til 15 minutter før smørkremen er ferdig. Du vil vite at den er ferdig når du hører at motoren på mikseren begynner å bli tregere og lage en svak brumming, og når du først tilsetter smøret, vil marengsen brytes ned og se merkelig ut – og dette er ønskelig. Når smørkremen er ferdig, vil blandingen være homogen, jevn og smakfull.
- 4Ta smørkremen ut av bollen og overfør den til en lufttett beholder. Smørkrem kan oppbevares i romtemperatur i noen dager eller i kjøleskapet i 1 til 2 uker, men bruk alltid varm smørkrem når du skal pynte en kake. For å varme opp smørkremen, sett den tilbake i mikseren med vispen eller paddelen, og varm den direkte med en propanbrenner som du kan finne på enhver jernvarehandel.