.jpg?)
Kjøttpai (Tourtiere)
Oppskrift på en deilig kjøttpai fylt med krydret kjøtt og saftig fyll. Perfekt til middag eller lunsj. Enkel å lage og nytes av hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pounds kjøttdeig av svin
- 1 stor bakepotet
- 1 stor løk, finhakket
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/4 teskje malt nellik
- 1 klype malt allehånde
- 1/2 kopp vann
- 1 oppskrift paideig for en 9-tommers dobbel paiform
- 1 egg
- 1/4 teskje paprika
Fremgangsmåte
- 1Stek poteten til den er ferdig, 30 - 45 minutter i en forvarmet ovn på 400 grader F (205 grader C). Skrell og mos poteten.
- 2Legg poteten, kjøttdeig, løk, krydder og vann i en stor stekepanne og la det småkoke til det blir veldig tykt, i omtrent én time.
- 3I mellomtiden, forbered paideigen din.
- 4Kle en dyp paiform med paideig. Skje inn fyllet og fordel jevnt. Dekk med topplokk.
- 5Pensle med sammenpisket egg og dryss med paprika, om ønskelig. Lag dampåpning. Stek i 50 minutter på 350 grader F (175 grader C). Hvis kantene blir for brune for fort, dekk til med et stykke folie. Server varm.