Hello Fresh Mobile Banner
Kjøttpai (Tourtiere)

Kjøttpai (Tourtiere)

Oppskrift på en deilig kjøttpai fylt med krydret kjøtt og saftig fyll. Perfekt til middag eller lunsj. Enkel å lage og nytes av hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pounds kjøttdeig av svin
  • 1 stor bakepotet
  • 1 stor løk, finhakket
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1/4 teskje malt nellik
  • 1 klype malt allehånde
  • 1/2 kopp vann
  • 1 oppskrift paideig for en 9-tommers dobbel paiform
  • 1 egg
  • 1/4 teskje paprika

Fremgangsmåte

  1. 1Stek poteten til den er ferdig, 30 - 45 minutter i en forvarmet ovn på 400 grader F (205 grader C). Skrell og mos poteten.
  2. 2Legg poteten, kjøttdeig, løk, krydder og vann i en stor stekepanne og la det småkoke til det blir veldig tykt, i omtrent én time.
  3. 3I mellomtiden, forbered paideigen din.
  4. 4Kle en dyp paiform med paideig. Skje inn fyllet og fordel jevnt. Dekk med topplokk.
  5. 5Pensle med sammenpisket egg og dryss med paprika, om ønskelig. Lag dampåpning. Stek i 50 minutter på 350 grader F (175 grader C). Hvis kantene blir for brune for fort, dekk til med et stykke folie. Server varm.