
Gresskarbarer med kremostglasur
Oppskrift på saftige gresskarbarer med deilig kremostglasur. Perfekt til høstkvelder og festlige anledninger. En favoritt blant både store og små!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Sesong: høst
Ingredienser
- 1. kokespray
- 4 egg
- 2 kopper hvitt sukker
- 1 kopp vegetabilsk olje
- 1 boks gresskar puré (15 unse)
- 2 kopper hvetemel
- 2 teskjeer bakepulver
- 2 teskjeer malt kanel
- 1 teskje natron
- 3/4 teskje salt
- 1 pakke kremost (8 unse), myknet
- 1 kopp smør, myknet
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 4 kopper melis
- 1 klype malt kanel, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 350 grader F (175 grader C). Spray en stor langpanne med kokespray.
- 2Pisk eggene i en stor bolle med en elektrisk håndmikser til det blir skummende; tilsett hvitt sukker, vegetabilsk olje og gresskar. Pisk på middels hastighet til alt er blandet, ca. 2 minutter.
- 3Bland mel, bakepulver, 2 teskjeer kanel, natron og salt i en separat bolle. Pisk melblandingen inn i eggeblandingen på lav hastighet til det akkurat er blandet, ca. 1 minutt. Hell røren i den forberedte pannen.
- 4Stek i den forvarmede ovnen til en tannpirker satt inn i midten av kaken kommer ut ren, ca. 25 minutter. Avkjøl helt.
- 5Pisk kremost, smør og vanilje sammen i en bolle med en elektrisk håndmikser til det blir kremaktig. Tilsett gradvis melis; pisk til det blir glatt. Fordel glasuren jevnt over avkjølt gresskarkake; dryss med kanel.