
Italiensk-inspirert Bruschetta
Prøv vår smakfulle oppskrift på italiensk bruschetta. En enkel forrett som imponerer gjestene dine. Perfekt til enhver anledning!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 1/2 pounds plommetomater, frøet og kuttet i små terninger
- 2. 1/4 kopp hakket fersk basilikum
- 3. 6 ss ekstra jomfru olivenolje, delt
- 4. 2 ss finhakket rød løk
- 5. 2 store fedd hvitløk, finhakket
- 6. 2 ts rødvin eddik
- 7. nykvernet svart pepper etter smak
- 8. 1 fransk baguette, skåret i 1/2-tommers tykke skiver
- 9. 1 ss høykvalitets balsamicoeddik, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Rør sammen tomater, basilikum, 3 ss olivenolje, rød løk, hvitløk, rødvin eddik og pepper i en bolle; la tomatblandingen stå i romtemperatur i 15 minutter, deretter sett den i kjøleskapet for å marinere i 45 minutter.
- 22. Plasser ovnsristen ca. 15 cm fra varmekilden og forvarm ovnens grillelement.
- 33. Pensle den ene siden av hver skive brød med resterende olivenolje. Legg brødskivene, med oljesiden opp, på et stekebrett.
- 44. Grill til de er gylne, ca. 2 minutter; ta ut av ovnen. Fordel tomatblandingen jevnt over de ristede brødskivene; drypp balsamicoeddik jevnt over tomatblandingen. Server umiddelbart.