Italiensk-inspirert Bruschetta

Italiensk-inspirert Bruschetta

Prøv vår smakfulle oppskrift på italiensk bruschetta. En enkel forrett som imponerer gjestene dine. Perfekt til enhver anledning!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 1/2 pounds plommetomater, frøet og kuttet i små terninger
  • 2. 1/4 kopp hakket fersk basilikum
  • 3. 6 ss ekstra jomfru olivenolje, delt
  • 4. 2 ss finhakket rød løk
  • 5. 2 store fedd hvitløk, finhakket
  • 6. 2 ts rødvin eddik
  • 7. nykvernet svart pepper etter smak
  • 8. 1 fransk baguette, skåret i 1/2-tommers tykke skiver
  • 9. 1 ss høykvalitets balsamicoeddik, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Rør sammen tomater, basilikum, 3 ss olivenolje, rød løk, hvitløk, rødvin eddik og pepper i en bolle; la tomatblandingen stå i romtemperatur i 15 minutter, deretter sett den i kjøleskapet for å marinere i 45 minutter.
  2. 22. Plasser ovnsristen ca. 15 cm fra varmekilden og forvarm ovnens grillelement.
  3. 33. Pensle den ene siden av hver skive brød med resterende olivenolje. Legg brødskivene, med oljesiden opp, på et stekebrett.
  4. 44. Grill til de er gylne, ca. 2 minutter; ta ut av ovnen. Fordel tomatblandingen jevnt over de ristede brødskivene; drypp balsamicoeddik jevnt over tomatblandingen. Server umiddelbart.