Gresskar- og søtpotetsuppe

Gresskar- og søtpotetsuppe

Oppskrift på en smakfull og næringsrik suppe laget med butternut squash og søtpotet. Perfekt for kalde dager!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1. 1/4 kopp smør
  • 2. 1 smørgresskar - skrelt, frø fjernet, og kuttet i biter
  • 3. 1 søtpotet, skrelt og kuttet i biter
  • 4. 1 gulrot, skrelt og hakket
  • 5. 1 stilk selleri, hakket
  • 6. 1 søt løk, hakket
  • 7. 2 fedd hvitløk, finhakket, eller mer etter smak
  • 8. 4 kopper kyllingkraft, eller mer om nødvendig
  • 9. 3 små søte paprika, hakket
  • 10. salt og malt svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt smør i en stor kjele over middels-høy varme. Kok og rør smørnut squash, søtpotet, gulrot, selleri, løk og hvitløk i varmt smør til det er lett brunet, ca. 5 minutter.
  2. 22. Hell kyllingkraft og søte paprikaer i smørnut squash-blandingen; kok opp. Senk varmen til lav, dekk til, og la det småkoke til squash og potet er møre, ca. 40 minutter.
  3. 33. Hell squash-blandingen i en blender som ikke er mer enn halvfull. Dekk til og hold lokket nede; puls noen ganger før du lar den blande. Puree i porsjoner til den er jevn.
  4. 44. Hell den moste suppen tilbake i kjelen og smak til med salt og svart pepper.