
Hjemmelaget makaroni og ostegrateng
Lag en kremet og smakfull mac and cheese gryte hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for hele familien, rask å lage og full av ostesmak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 8 unser fullkorn rotini pasta
- 2. 3 kopper ferske brokkolibuketter
- 3. 1 medium løk, hakket
- 4. 3 fedd hvitløk, finhakket
- 5. 4 ss smør, delt
- 6. 2 ss hvetemel
- 7. 1/4 ts salt
- 8. 1/8 ts malt svart pepper
- 9. 2 1/2 kopper melk
- 10. 8 unser Cheddar ost, revet
- 11. 4 unser redusert-fett kremost, i terninger og myknet
- 12. 1/2 kopp fin tørr italiensk-krydret brødsmuler
- 13. Reynolds Wrap® Non Stick Aluminum Foil
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit. Legg Reynolds Wrap(R) Pan Lining Paper i en 2-kvarts form, med pergamentet opp. Det er ikke nødvendig å smøre formen.
- 22. Kok pastaen i en stor kjele i henhold til anvisningene på pakken, og tilsett brokkoli de siste 3 minuttene av kokingen. Hell av vannet. Hell pastaen tilbake i kjelen og sett til side.
- 33. Stek løken og hvitløken i 2 ss varmt smør i en stor stekepanne i 5 til 7 minutter, eller til de er møre. Rør inn mel, salt og svart pepper. Tilsett melken på en gang. Kok opp og rør over middels varme til sausen tykner litt og begynner å boble. Tilsett cheddarost og kremost, og rør til osten er smeltet. Hell ostesausen over pastaen og brokkolien, og rør til alt er godt blandet.
- 44. Smelt de gjenværende 2 ss smør og bland det med brødrasp i en liten bolle. Hell pasta- og osteblandingen i den forberedte formen. Dryss over smørrasp.
- 55. Stek, uten lokk, i ca. 25 minutter, eller til det bobler og den indre temperaturen er 165 grader Fahrenheit. La retten stå i 10 minutter før servering.