
Singapore Chili Crabs
Oppdag den autentiske smaken av Singapore Chili Crabs. En krydret og smakfull rett perfekt for festlige anledninger og sjømatelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Saus:
- 1/2 kopp ketchup
- 1/2 kopp kyllingkraft
- 1 stort egg
- 2 ss soyasaus
- 2 ss chile-hvitløksaus (for eksempel sambal oelek)
- 1 ss østerssaus
- 1 ss tamarindpaste
- 2 ts fiskesaus
- 2 ts palmesukker
- 1/4 kopp finhakket sjalottløk
- 6 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss vegetabilsk olje, eller mer ved behov
- 2 ss finhakket fersk ingefærrot
- 1 ss finhakket serranopepper
- 2 kokte Dungeness-krabber, rensede og knekt
- 2 ss hakket fersk koriander
- 2 ss skiver av grønn løk (kun den grønne delen)
Fremgangsmåte
- 1Visp sammen ketchup, kyllingkraft, egg, soyasaus, chile-hvitløksaus, østerssaus, tamarindpaste, fiskesaus og palmesukker i en bolle.
- 2Rør sammen sjalottløk, hvitløk, olje, ingefær og serranopepper i en kjele over middels-høy varme. Surr til det freser, ca. 2 minutter. Tilsett krabbe i kjelen, dekk til med lokk, og rist til krabben er helt dekket av sjalottblandingen. Fjern lokket og kok og rør til oppvarmet gjennom, ca. 3 minutter.
- 3Hell ketchupblandingen i kjelen, reduser varmen til middels, og kok og rør til sausen tykner og krabben er varm, ca. 5 minutter. Ta kjelen av varmen; rør inn koriander og vårløk.