Hello Fresh Mobile Banner
Singapore Chili Crabs

Singapore Chili Crabs

Oppdag den autentiske smaken av Singapore Chili Crabs. En krydret og smakfull rett perfekt for festlige anledninger og sjømatelskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Saus:
  • 1/2 kopp ketchup
  • 1/2 kopp kyllingkraft
  • 1 stort egg
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss chile-hvitløksaus (for eksempel sambal oelek)
  • 1 ss østerssaus
  • 1 ss tamarindpaste
  • 2 ts fiskesaus
  • 2 ts palmesukker
  • 1/4 kopp finhakket sjalottløk
  • 6 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss vegetabilsk olje, eller mer ved behov
  • 2 ss finhakket fersk ingefærrot
  • 1 ss finhakket serranopepper
  • 2 kokte Dungeness-krabber, rensede og knekt
  • 2 ss hakket fersk koriander
  • 2 ss skiver av grønn løk (kun den grønne delen)

Fremgangsmåte

  1. 1Visp sammen ketchup, kyllingkraft, egg, soyasaus, chile-hvitløksaus, østerssaus, tamarindpaste, fiskesaus og palmesukker i en bolle.
  2. 2Rør sammen sjalottløk, hvitløk, olje, ingefær og serranopepper i en kjele over middels-høy varme. Surr til det freser, ca. 2 minutter. Tilsett krabbe i kjelen, dekk til med lokk, og rist til krabben er helt dekket av sjalottblandingen. Fjern lokket og kok og rør til oppvarmet gjennom, ca. 3 minutter.
  3. 3Hell ketchupblandingen i kjelen, reduser varmen til middels, og kok og rør til sausen tykner og krabben er varm, ca. 5 minutter. Ta kjelen av varmen; rør inn koriander og vårløk.