Marokkansk kyllinggryte med grønne bønner

Marokkansk kyllinggryte med grønne bønner

oppskrift på marokkansk kyllinggryte med grønne bønner, full av smaker og enkel å lage. perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer oliven- eller vegetabilsk olje
  • 1 liten løk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, tynnsnittet
  • 1 spiseskje tandoorikrydder
  • ¾ teskje malt kanel
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • 2 kopper kyllingkraft
  • Én 800 grams boks med hele, skrelte tomater, lett knust
  • 1 kopp røde linser
  • 1 spiseskje honning
  • ½ pund grønne bønner, stilker fjernet, skåret i 2,5 cm biter
  • 3 til 4 kopper strimlet kylling (fra én rotisseriekylling)
  • Skall av 1 sitron
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 4 kopper dampet hvit ris, for eksempel jasminris
  • Hakket fersk koriander til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser en stor, høyside stekepanne over middels varme med oljen. Tilsett løk og hvitløk i pannen og kok, rør ofte, til det akkurat er mykt, 3 til 4 minutter. Tilsett tandoorikrydder, kanel og tomatpuré i pannen og fortsett å koke til det er karamellisert og veldig aromatisk, omtrent 2 minutter.
  2. 2Tilsett kyllingkraft, tomater, linser og honning, og kok opp væsken mens du skraper opp eventuelle karamelliserte biter fra bunnen av pannen. Reduser varmen til middels-lav og la det småkoke til linsene nesten er kokt gjennom, ca. 10 minutter. Tilsett grønne bønner, kylling og sitrusskall i pannen og fortsett å koke til linsene og bønnene er gjennomkokte, 2 til 3 minutter. Krydre med salt og pepper.
  3. 3Server gryten over dampet hvit ris, pyntet med koriander.