
Marokkansk kyllinggryte med grønne bønner
oppskrift på marokkansk kyllinggryte med grønne bønner, full av smaker og enkel å lage. perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer oliven- eller vegetabilsk olje
- 1 liten løk, finhakket
- 3 fedd hvitløk, tynnsnittet
- 1 spiseskje tandoorikrydder
- ¾ teskje malt kanel
- 1 spiseskje tomatpuré
- 2 kopper kyllingkraft
- Én 800 grams boks med hele, skrelte tomater, lett knust
- 1 kopp røde linser
- 1 spiseskje honning
- ½ pund grønne bønner, stilker fjernet, skåret i 2,5 cm biter
- 3 til 4 kopper strimlet kylling (fra én rotisseriekylling)
- Skall av 1 sitron
- Salt og nykvernet svart pepper
- 4 kopper dampet hvit ris, for eksempel jasminris
- Hakket fersk koriander til pynt
Fremgangsmåte
- 1Plasser en stor, høyside stekepanne over middels varme med oljen. Tilsett løk og hvitløk i pannen og kok, rør ofte, til det akkurat er mykt, 3 til 4 minutter. Tilsett tandoorikrydder, kanel og tomatpuré i pannen og fortsett å koke til det er karamellisert og veldig aromatisk, omtrent 2 minutter.
- 2Tilsett kyllingkraft, tomater, linser og honning, og kok opp væsken mens du skraper opp eventuelle karamelliserte biter fra bunnen av pannen. Reduser varmen til middels-lav og la det småkoke til linsene nesten er kokt gjennom, ca. 10 minutter. Tilsett grønne bønner, kylling og sitrusskall i pannen og fortsett å koke til linsene og bønnene er gjennomkokte, 2 til 3 minutter. Krydre med salt og pepper.
- 3Server gryten over dampet hvit ris, pyntet med koriander.