
Irsk lammegryte
Lær hvordan du lager en smakfull irsk lammestuing med enkle steg. Perfekt for kalde dager, fyldig og varmende, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: vinter
Ingredienser
- 1. 1. 1 1/2 pounds tykt skåret bacon, i terninger
- 2. 6 pounds beinfri lammeskulder, skåret i 2-tommers biter
- 3. 1/2 teskje salt
- 4. 1/2 teskje malt svart pepper
- 5. 1/2 kopp hvetemel
- 6. 3 fedd hvitløk, finhakket
- 7. 1 stor løk, hakket
- 8. 1/2 kopp vann
- 9. 4 kopper oksekraft
- 10. 2 teskjeer hvitt sukker
- 11. 4 kopper ternede gulrøtter
- 12. 2 store løk, skåret i biter
- 13. 3 poteter
- 14. 1 teskje tørket timian
- 15. 2 laurbærblader
- 16. 1 kopp hvitvin
Fremgangsmåte
- 11. Legg bacon i en stor, dyp stekepanne. Stek på middels høy varme til det er jevnt brunt. La det renne av, smuldre det og sett til side.
- 22. Legg lam, salt, pepper og mel i en stor blandebolle. Bland godt for å jevnt dekke kjøttet. Brun kjøttet i stekepannen med baconfett.
- 33. Legg kjøttet i en gryte (la 1/4 kopp fett være igjen i stekepannen). Tilsett hvitløk og gul løk og surr til løken begynner å bli gyllen. Løs opp stekepannen med 1/2 kopp vann og tilsett hvitløk-løk blandingen i gryten sammen med baconbiter, oksekraft og sukker. Dekk til og la det småkoke i 1 1/2 time.
- 44. Tilsett gulrøtter, løk, poteter, timian, laurbærblader og vin i gryten. Senk varmen og la det småkoke under lokk i 20 minutter til grønnsakene er møre.