Irsk lammegryte

Irsk lammegryte

Lær hvordan du lager en smakfull irsk lammestuing med enkle steg. Perfekt for kalde dager, fyldig og varmende, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: vinter

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pounds tykt skåret bacon, i terninger
  • 6 pounds beinfri lammeskulder, skåret i 2-tommers biter
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stor løk, hakket
  • 1/2 kopp vann
  • 4 kopper oksekraft
  • 2 teskjeer hvitt sukker
  • 4 kopper ternede gulrøtter
  • 2 store løk, skåret i biter
  • 3 poteter
  • 1 teskje tørket timian
  • 2 laurbærblader
  • 1 kopp hvitvin

Fremgangsmåte

  1. 1Legg bacon i en stor, dyp stekepanne. Stek på middels høy varme til det er jevnt brunt. La det renne av, smuldre det og sett til side.
  2. 2Legg lam, salt, pepper og mel i en stor blandebolle. Bland godt for å jevnt dekke kjøttet. Brun kjøttet i stekepannen med baconfett.
  3. 3Legg kjøttet i en gryte (la 1/4 kopp fett være igjen i stekepannen). Tilsett hvitløk og gul løk og surr til løken begynner å bli gyllen. Løs opp stekepannen med 1/2 kopp vann og tilsett hvitløk-løk blandingen i gryten sammen med baconbiter, oksekraft og sukker. Dekk til og la det småkoke i 1 1/2 time.
  4. 4Tilsett gulrøtter, løk, poteter, timian, laurbærblader og vin i gryten. Senk varmen og la det småkoke under lokk i 20 minutter til grønnsakene er møre.