Gammeldags cheeseburger

Gammeldags cheeseburger

Lær hvordan du lager en klassisk old-fashioned cheeseburger med saftig kjøtt, smeltet ost og friske tilbehør. Perfekt for en uforglemmelig burgeropplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund brisket og 1 pund indrefilet, grovhakket sammen (se Kok’s Note)
  • 2. Kosher-salt
  • 3. Fem skiver med 1/8-tommers tykt skarp Cheddar
  • 4. Nykvernet svart pepper
  • 5. 5 burgerbrød, delt
  • 6. 3 ss smør, romtemperert
  • 7. Ketchup Chutney, oppskrift følger
  • 8. Ristet rød paprika- og valnøttdip (Muhummara), oppskrift følger
  • 9. Ristede røde paprika- og valnøttdip (Muhummara), oppskrift følger
  • 10. Tomatskiver, salatblader, skivet rødløk, til å pynte burgerne
  • 11. 3 ss raps- eller druefrøolje
  • 12. 1 ts sennepsfrø
  • 13. 1/2 ts spisskummenfrø
  • 14. 1 middels rød løk, finhakket
  • 15. 3 fedd hvitløk, tynnsnittet
  • 16. En tommel på 1 tomme fersk ingefær, skrelt og finhakket
  • 17. 1/2 ts ferdigkjøpt eller hjemmelaget Garam Masala, oppskrift følger
  • 18. 1/2 ts paprika
  • 19. 1/2 ts gurkemeie
  • 20. 1/4 kopp eplesidereddik
  • 21. En boks på 14 1/2 unser hakkede tomater
  • 22. 2 ss melasse
  • 23. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 24. 3 store kanelstenger (hvis du har den typen du får i indiske butikker, tilsvarer det ca. 3 ss kanelbarkbiter)
  • 25. 3 ss hele nellikker
  • 26. 1/4 kopp grønne kardemommekapsler, skrellet, avskallet fjernet (ca. 2 ss frø)
  • 27. 4 store svarte kardemommekapsler, skrellet, avskallet fjernet (ca. 1 ss frø), valgfritt
  • 28. 2 røde paprika
  • 29. 1 1/2 kopper rå valnøtter, delt i halvdeler og biter
  • 30. 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 31. 2 1/2 ss granateplemelasse (se Kok’s Note)
  • 32. 2 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 33. 2 ts paprika
  • 34. 1 ts malt spisskummen
  • 35. 1 ts chiliflak
  • 36. 3 fedd hvitløk, hakket
  • 37. Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Legg kjøttdeigen av storfe på et bakepapirkledd stekebrett og del den i 5 like store porsjoner.
  3. 3Trykk kjøttet (ikke bank det) forsiktig sammen og form det til burgere som ikke er større enn størrelsen på burgerbrødene dine.
  4. 4De bør være løst komprimert; de skal se rustikke ut, ikke glatte, slik at det dannes en fin skorpe og det blir mange kroker og kriker hvor osten kan smelte inn.
  5. 5De skal være omtrent 1/2 tomme tykke og ca. 4 tommer brede.
  6. 6Pass på at de passer til burgerbrødene dine!
  7. 7Når de er formet, bør de avkjøles i kjøleskapet i 10 minutter før de stekes.
  8. 8Forvarm grillen til middels høy varme, eller varm opp den største støpejernssteikepannen over middels høy varme til den begynner å ryke lett.
  9. 9Strø rikelig med salt på begge sider av burgerne.
  10. 10Dette er ikke bare for smakens skyld, men også for å bygge en god skorpe.
  11. 11Bruk en slikkepott og legg burgerne på grillen eller i pannen; de skal frese når de kommer i kontakt.
  12. 12Hvis du lager dem innendørs, åpne et vindu, fordi det kan bli litt røykfullt!
  13. 13Hvis du bruker grill:
  14. 14Stek i 2 minutter på den første siden for medium-rare, eller 3 minutter hvis du liker dem medium-well.
  15. 15Snu burgerne, og legg en skive ost på hver.
  16. 16Dekk til, hvis mulig, og stek i ytterligere 2 til 3 minutter, avhengig av hvor godt stekt du vil ha burgerne og varmen på grillen.
  17. 17Hvis du bruker en stekepanne:
  18. 18Stek i 4 minutter for medium-rare, eller 5 minutter for medium-well på den første siden.
  19. 19Snu burgerne, og legg en skive ost på hver.
  20. 20Dekk til, hvis mulig, og stek i ytterligere 4 minutter.
  21. 21En kjøtttermometer som settes inn i midten av burgeren bør vise 135 til 140 grader Fahrenheit for medium-rare.
  22. 22Ta burgerne av varmen og dryss nykvernet svart pepper på toppen av hver.
  23. 23Mens kjøttet hviler, kan du riste burgerbrødene.
  24. 24Smør begge kuttsidene av brødene med litt mykt smør.
  25. 25Skru ned varmen til middels, legg brødene med kuttsiden ned i pannen, og la dem riste til de er gyldne.
  26. 26Legg hver burger på et brød, topp med ketchup-chutney eller ristet rød peppers- og valnøttdip, og legg på dine favorittilbehør.
  27. 27Nyt et lite stykke sommerhimmel rett fra kjøkkenet ditt!
  28. 28Varm opp oljen i en middels stor kjele over middels høy varme til den nesten begynner å ryke.
  29. 29Hold lokket for hånden.
  30. 30Tilsett sennepsfrø og spisskummenfrø; de skal begynne å poppe entusiastisk når de kommer i kontakt med oljen, så dekk kjelen til til splasingen avtar, ca. 30 sekunder.
  31. 31Tilsett løk og sautér til den er myk og akkurat begynner å bli brun, 5 til 7 minutter.
  32. 32Tilsett hvitløk og ingefær, og sautér til hvitløken er myk, ca. 2 minutter til.
  33. 33Tilsett garam masala, paprika og gurkemeie.
  34. 34Rør rundt og kok i ca. 30 sekunder.
  35. 35Tilsett deretter eddik (pass på å stå tilbake slik at du ikke inhalerer dampen!) og kok i 1 minutt til.
  36. 36Tilsett tomater, melasse, 1/2 teskje salt og rikelig med nykvernet svart pepper.
  37. 37Rør om, kok opp, og la det småkoke i ca. 10 minutter til det tykner.
  38. 38Du kan mose det med en stavmikser hvis du ønsker det.
  39. 39Sett det til side for å avkjøle, og hell det på glass.
  40. 40Oppbevar i kjøleskapet.
  41. 41Kvern kanelstenger, nellik, grønne kardemommekapsler og svarte kardemommekapsler (hvis du bruker) i en krydderkvern eller kaffekvern til det er fint.
  42. 42Oppbevar krydderblandingen i en lufttett beholder vekk fra direkte sollys.
  43. 43Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit.
  44. 44Rist de røde paprikaene.
  45. 45Plasser hver paprika over åpen flamme på en gassbrenner eller grill, og la dem koke til skinnet blir svart og bobler.
  46. 46Roter paprikaene og la dem bli svarte og boblete over hele, ca. 15 minutter.
  47. 47Alternativt kan du riste paprikaene i ovnen ved å legge dem på et bakepapirkledd stekebrett og sette under grillelementet, og vende dem ofte til de er svarte og boblete over hele.
  48. 48Legg de svarte paprikaene i en bolle, dekk med plastfolie og la dem dampe.
  49. 49Rist valnøttene.
  50. 50Fordel valnøttene på et bakepapirkledd stekebrett.
  51. 51Sett dem i ovnen til de er lett gyldne og aromatiske, 10 til 15 minutter.
  52. 52Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøle.
  53. 53Skrell de røde paprikaene med en liten kniv.
  54. 54Kast skinnet, stilken og frøene.
  55. 55Legg de ristede paprikaene, valnøttene, sitronsaft, granateplemelasse, olivenolje, paprika, spisskummen, rød pepperflak og hvitløk i en food processor sammen med en teskje salt, og kjør til dipen er glatt.
  56. 56Smak til med krydder og juster etter behov.
  57. 57Avkjøl og server.