
Gammeldags cheeseburger
Lær hvordan du lager en klassisk old-fashioned cheeseburger med saftig kjøtt, smeltet ost og friske tilbehør. Perfekt for en uforglemmelig burgeropplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund brisket og 1 pund indrefilet, grovhakket sammen (se Kok’s Note)
- 2. Kosher-salt
- 3. Fem skiver med 1/8-tommers tykt skarp Cheddar
- 4. Nykvernet svart pepper
- 5. 5 burgerbrød, delt
- 6. 3 ss smør, romtemperert
- 7. Ketchup Chutney, oppskrift følger
- 8. Ristet rød paprika- og valnøttdip (Muhummara), oppskrift følger
- 9. Ristede røde paprika- og valnøttdip (Muhummara), oppskrift følger
- 10. Tomatskiver, salatblader, skivet rødløk, til å pynte burgerne
- 11. 3 ss raps- eller druefrøolje
- 12. 1 ts sennepsfrø
- 13. 1/2 ts spisskummenfrø
- 14. 1 middels rød løk, finhakket
- 15. 3 fedd hvitløk, tynnsnittet
- 16. En tommel på 1 tomme fersk ingefær, skrelt og finhakket
- 17. 1/2 ts ferdigkjøpt eller hjemmelaget Garam Masala, oppskrift følger
- 18. 1/2 ts paprika
- 19. 1/2 ts gurkemeie
- 20. 1/4 kopp eplesidereddik
- 21. En boks på 14 1/2 unser hakkede tomater
- 22. 2 ss melasse
- 23. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 24. 3 store kanelstenger (hvis du har den typen du får i indiske butikker, tilsvarer det ca. 3 ss kanelbarkbiter)
- 25. 3 ss hele nellikker
- 26. 1/4 kopp grønne kardemommekapsler, skrellet, avskallet fjernet (ca. 2 ss frø)
- 27. 4 store svarte kardemommekapsler, skrellet, avskallet fjernet (ca. 1 ss frø), valgfritt
- 28. 2 røde paprika
- 29. 1 1/2 kopper rå valnøtter, delt i halvdeler og biter
- 30. 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 31. 2 1/2 ss granateplemelasse (se Kok’s Note)
- 32. 2 ss ekstra jomfru olivenolje
- 33. 2 ts paprika
- 34. 1 ts malt spisskummen
- 35. 1 ts chiliflak
- 36. 3 fedd hvitløk, hakket
- 37. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Legg kjøttdeigen av storfe på et bakepapirkledd stekebrett og del den i 5 like store porsjoner.
- 3Trykk kjøttet (ikke bank det) forsiktig sammen og form det til burgere som ikke er større enn størrelsen på burgerbrødene dine.
- 4De bør være løst komprimert; de skal se rustikke ut, ikke glatte, slik at det dannes en fin skorpe og det blir mange kroker og kriker hvor osten kan smelte inn.
- 5De skal være omtrent 1/2 tomme tykke og ca. 4 tommer brede.
- 6Pass på at de passer til burgerbrødene dine!
- 7Når de er formet, bør de avkjøles i kjøleskapet i 10 minutter før de stekes.
- 8Forvarm grillen til middels høy varme, eller varm opp den største støpejernssteikepannen over middels høy varme til den begynner å ryke lett.
- 9Strø rikelig med salt på begge sider av burgerne.
- 10Dette er ikke bare for smakens skyld, men også for å bygge en god skorpe.
- 11Bruk en slikkepott og legg burgerne på grillen eller i pannen; de skal frese når de kommer i kontakt.
- 12Hvis du lager dem innendørs, åpne et vindu, fordi det kan bli litt røykfullt!
- 13Hvis du bruker grill:
- 14Stek i 2 minutter på den første siden for medium-rare, eller 3 minutter hvis du liker dem medium-well.
- 15Snu burgerne, og legg en skive ost på hver.
- 16Dekk til, hvis mulig, og stek i ytterligere 2 til 3 minutter, avhengig av hvor godt stekt du vil ha burgerne og varmen på grillen.
- 17Hvis du bruker en stekepanne:
- 18Stek i 4 minutter for medium-rare, eller 5 minutter for medium-well på den første siden.
- 19Snu burgerne, og legg en skive ost på hver.
- 20Dekk til, hvis mulig, og stek i ytterligere 4 minutter.
- 21En kjøtttermometer som settes inn i midten av burgeren bør vise 135 til 140 grader Fahrenheit for medium-rare.
- 22Ta burgerne av varmen og dryss nykvernet svart pepper på toppen av hver.
- 23Mens kjøttet hviler, kan du riste burgerbrødene.
- 24Smør begge kuttsidene av brødene med litt mykt smør.
- 25Skru ned varmen til middels, legg brødene med kuttsiden ned i pannen, og la dem riste til de er gyldne.
- 26Legg hver burger på et brød, topp med ketchup-chutney eller ristet rød peppers- og valnøttdip, og legg på dine favorittilbehør.
- 27Nyt et lite stykke sommerhimmel rett fra kjøkkenet ditt!
- 28Varm opp oljen i en middels stor kjele over middels høy varme til den nesten begynner å ryke.
- 29Hold lokket for hånden.
- 30Tilsett sennepsfrø og spisskummenfrø; de skal begynne å poppe entusiastisk når de kommer i kontakt med oljen, så dekk kjelen til til splasingen avtar, ca. 30 sekunder.
- 31Tilsett løk og sautér til den er myk og akkurat begynner å bli brun, 5 til 7 minutter.
- 32Tilsett hvitløk og ingefær, og sautér til hvitløken er myk, ca. 2 minutter til.
- 33Tilsett garam masala, paprika og gurkemeie.
- 34Rør rundt og kok i ca. 30 sekunder.
- 35Tilsett deretter eddik (pass på å stå tilbake slik at du ikke inhalerer dampen!) og kok i 1 minutt til.
- 36Tilsett tomater, melasse, 1/2 teskje salt og rikelig med nykvernet svart pepper.
- 37Rør om, kok opp, og la det småkoke i ca. 10 minutter til det tykner.
- 38Du kan mose det med en stavmikser hvis du ønsker det.
- 39Sett det til side for å avkjøle, og hell det på glass.
- 40Oppbevar i kjøleskapet.
- 41Kvern kanelstenger, nellik, grønne kardemommekapsler og svarte kardemommekapsler (hvis du bruker) i en krydderkvern eller kaffekvern til det er fint.
- 42Oppbevar krydderblandingen i en lufttett beholder vekk fra direkte sollys.
- 43Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit.
- 44Rist de røde paprikaene.
- 45Plasser hver paprika over åpen flamme på en gassbrenner eller grill, og la dem koke til skinnet blir svart og bobler.
- 46Roter paprikaene og la dem bli svarte og boblete over hele, ca. 15 minutter.
- 47Alternativt kan du riste paprikaene i ovnen ved å legge dem på et bakepapirkledd stekebrett og sette under grillelementet, og vende dem ofte til de er svarte og boblete over hele.
- 48Legg de svarte paprikaene i en bolle, dekk med plastfolie og la dem dampe.
- 49Rist valnøttene.
- 50Fordel valnøttene på et bakepapirkledd stekebrett.
- 51Sett dem i ovnen til de er lett gyldne og aromatiske, 10 til 15 minutter.
- 52Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøle.
- 53Skrell de røde paprikaene med en liten kniv.
- 54Kast skinnet, stilken og frøene.
- 55Legg de ristede paprikaene, valnøttene, sitronsaft, granateplemelasse, olivenolje, paprika, spisskummen, rød pepperflak og hvitløk i en food processor sammen med en teskje salt, og kjør til dipen er glatt.
- 56Smak til med krydder og juster etter behov.
- 57Avkjøl og server.