
Bakt Teriyaki-kylling
Lær å lage saftig bakt teriyaki kylling med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull hovedrett til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 ss maisstivelse
- 2. 1 ss kaldt vann
- 3. 1/2 kopp hvitt sukker
- 4. 1/2 kopp soyasaus
- 5. 1/4 kopp eplecidereddik
- 6. 1 fedd hvitløk, finhakket
- 7. 1/2 ts malt ingefær
- 8. 1/4 ts malt svart pepper
- 9. 12 skinnfrie kyllinglår
Fremgangsmåte
- 11. I en liten kjele over svak varme, kombiner maisstivelse, kaldt vann, sukker, soyasaus, eddik, hvitløk, ingefær og malt svart pepper. La det småkoke, rør ofte, til sausen tykner og bobler.
- 22. Forvarm ovnen til 425 grader F (220 grader C).
- 33. Legg kyllingstykker i en lett smurt 9x13 tommer bakeform. Pensle kyllingen med sausen. Vend stykkene, og pensle igjen.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter. Vend stykkene, og stek i ytterligere 30 minutter, til de ikke lenger er rosa og saften er klar. Pensle med saus hvert 10. minutt under stekingen.