Ghostinis med blodig mord soltørket tomattapenade

Ghostinis med blodig mord soltørket tomattapenade

Lær hvordan du lager ghostinis med en spennende blodig mord soltørket tomattapenade. En smakfull forrett med en skummel vri, perfekt for halloween eller temafester.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp ferske persilleblader
  • 1 brød surdeigsbrød (ca. 570 gram)
  • 1/4 kopp pluss 1 spiseskje olivenolje
  • Koshersalt og nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp utpakkede kalamataoliven
  • 1/2 kopp soltørkede tomater i olje, pluss 1 spiseskje smakstilsetning fra glasset
  • 2 spiseskjeer drenerte kapers i lake
  • 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • Grissini og/eller frøede flatbrødskjeks, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: en metallkakeutstikker i form av et spøkelse på 2 1/2 til 3 tommer.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Trim den harde skorpen fra begge ender av brødloftet. Skjær resten av brødet i skiver på 1/2 til 3/4 tommer; du vil få mellom 14 og 16 skiver. Bruk kakeutstikkeren til å stikke ut 1 til 2 spøkelser fra hver skive, avhengig av størrelsen. Sett av restene til å lage ferske brødsmuler, stuffing eller brødpudding.
  3. 3Legg spøkelsene på et stekebrett med kant og pensle lett med 1 spiseskje olivenolje. Krydre alle skivene med 1/4 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Stek i ovnen til de er ristet, og snu dem halvveis, i 10 til 12 minutter. La dem avkjøle.
  4. 4Mens brødet rister, legg oliven, persille, soltørkede tomater, smakstilsetning av olje, kapers, resten av 1/4 kopp olivenolje, 2 spiseskjeer vann og 1/4 teskje pepper i en foodprocessor. Puls til det er grovt, og kjør deretter til det er for det meste glatt. Tilsett sitronsaft og pulser et par ganger for å blande det inn.
  5. 5Server med ghostinis på siden, samt ekstra grissini-brødstenger og/eller flatbrødkjeks.