
Den ultimate paella
oppskriften på den ultimate paella, en smakfull spansk rett med ris, sjømat og krydder. perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Krydderblanding for kylling, oppskrift følger
- 2. 1 (3 pund) stekkkylling, delt i 10 stykker
- 3. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 4. 2 spanske chorizo-pølser, tykt skåret
- 5. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 6. 1 spansk løk, hakket
- 7. 4 hvitløksfedd, knust
- 8. En bunt flatbladet persille, hakket, noe av den settes til garnityr
- 9. 1 (15 unse) boks hele tomater, drenert og knust for hånd
- 10. 4 kopper kortkornet spansk ris
- 11. 6 kopper varmt vann
- 12. En generøs klype safrantråder
- 13. 12 små blåskjell, renset
- 14. 1 pund jumbo-reker, skrellet og renset for innvoller
- 15. 2 hummerhaler
- 16. 1/2 kopp erter, frosne og tint
- 17. Sitronbåter, til servering
- 18. 1 ss søt paprika
- 19. 2 ts tørket oregano
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Spesialutstyr: Stor paellapanne eller bred, flat stekepanne.
- 33. Gni krydderblandingen inn i kyllingen og la den marinere i kjøleskapet i 1 time.
- 44. Varm opp olje i en paellapanne over middels høy varme. Stek chorizoen til den er brunet, fjern og sett til side. Legg kyllingen med skinnsiden ned og brun den på alle sider, snu med tang. Krydre med salt og nykvernet pepper. Ta ut kyllingen og sett til side.
- 55. I samme panne lager du en sofrito ved å steke løk, hvitløk og persille. Kok i 2 eller 3 minutter på middels varme. Tilsett deretter tomater og kok til blandingen karamelliserer litt og smakene smelter sammen. Vend inn risen og stek under omrøring slik at kornene blir dekket av smakene. Hell i vann og la det småkoke i 10 minutter, og rør forsiktig i pannen slik at risen koker jevnt og absorberer væsken. Tilsett kylling, chorizo og safran. Legg i muslinger og reker, og legg dem inn i risen. Rekene tar omtrent 8 minutter å koke. Rist godt i paellapannen og la den småkoke uten å røre, til risen er al dente, i ca. 15 minutter. I de siste 5 minuttene av kokingen, når risen fyller pannen, legg i hummerhalene. Når paellaen er ferdigkokt og risen ser luftig og fuktig ut, skru opp varmen i 40 sekunder til du kan lukte at risen blir ristet i bunnen – da er den perfekt.
- 66. Ta av varmen og la den hvile i 5 minutter. Pynt med erter, persille og sitronbåter.
- 77. Krydreblanding for kylling:
- 88. Bland ingrediensene i en liten bolle. Gni krydderblandingen inn i kyllingen; la den marinere i 1 time, dekket.