Hello Fresh Mobile Banner
Focaccia med flere korn, urter og hvitløk

Focaccia med flere korn, urter og hvitløk

Lær hvordan du lager en smakfull multi-grain focaccia med friske urter og hvitløk. En enkel oppskrift for bakelystne som vil imponere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp fullkornsmel (ca. 125 g)
  • 2. 1/2 kopp havregryn med stålskårne korn, noen ganger kalt irsk eller skotsk havre (ca. 90 g)
  • 3. 3/4 kopp vann
  • 4. En klype tørr aktiv gjær
  • 5. 2 1/4 kopper usaltet hvetemel, pluss mer etter behov (ca. 280 g)
  • 6. 3/4 kopp fullkornsmel (ca. 80 g)
  • 7. 1/2 kopp havremel (ca. 50 g)
  • 8. 1/4 kopp linfrømel (ca. 30 g)
  • 9. 2 1/4 teskjeer tørr aktiv gjær (en pakke på 1/4 oz)
  • 10. 2 teskjeer fint salt (ca. 20 g)
  • 11. 1 3/4 kopper varmt vann (ca. 43°C)
  • 12. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 13. Koke spray
  • 14. 6 hvitløksfedd, grovhakket
  • 15. 2 kvister fersk timian, hakket (ca. 2 teskjeer)
  • 16. 1 kvist fersk rosmarin, hakket (ca. 2 teskjeer)
  • 17. 1/3 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 18. 1 spiseskje medium-kornet havsalt
  • 19. 85 g Parmigiano-Reggiano, skåret i store biter

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: 2 former, enten jelly roll, 1/4-ark eller 23 cm kvadratisk metallform.
  2. 22. For å lage poolish: Visp sammen fullkornsmel, stålskårne havregryn, vann og gjær i en middels stor bolle. Dekk med plastfolie og la stå i romtemperatur i 12 timer eller over natten.
  3. 33. For å lage deigen: Visp sammen all-purpose mel, fullkornsmel, havremel, linfrø, gjær og salt i en stor bolle. Lag en fordypning i midten og hell i poolish, vann og olivenolje. Rør inn de våte ingrediensene med en tresleiv til du får en veldig klissete, løs deig. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la hvile i 30 minutter.
  4. 44. Hell deigen ut av bollen på en godt melet arbeidsflate eller forberedelsesmatte. Smør hendene dine med mel og trykk deigen til en 30 x 20 cm stor rektangel (langsiden mot deg). Bruk en benkspade og fold deigen som du ville brettet et forretningsbrev. (Deigen er veldig våt, og dette kan virke rart, men jobb raskt med spaden og fold den ene enden over den andre. Pass på å børste bort eventuelt rått mel fra overflaten av deigen før du folder den over den andre enden). Spray med matlagingsspray og dekk med et kjøkkenhåndkle. La hvile i 30 minutter.
  5. 55. Brett deigen igjen som et brev, og la den hvile i ytterligere 30 minutter.
  6. 66. Forvarm ovnen til 220 °C. Fordel olivenoljen i de to formene og svir den rundt for å dekke formene. Del deigen i to og overfør ett stykke til hver form, snu deigen for å dekke begge sider med olje, og trykk den jevnt ut i formene. Strø over hvitløk, timian og rosmarin, og trykk krydderet inn i deigen med fingrene. Strø over havsalt og fordel osten på toppen. (Se Kok's Note.)
  7. 77. Stek til den er gyllenbrun, ca. 20–25 minutter. Dra focacciaen ut av formene og avkjøl på en rist.