
Bestemors kulturmelkmaisbrød
Oppdag den deilige smaken av bestemorens smørmelk-kornbrød. Perfekt for frokost eller som tilbehør. Enkel å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp smør
- 2/3 kopp hvitt sukker
- 2 egg
- 1 kopp smørmelk
- 1/2 teskje natron
- 1 kopp maismel
- 1 kopp hvetemel
- 1/2 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 375 grader F (175 grader C). Smør en firkantet form på 8 tommer.
- 2Smelt smør i en stor stekepanne. Ta den av varmen og rør inn sukkeret. Tilsett raskt eggene og pisk til det er godt blandet. Bland smørmelken med natron og rør inn i blandingen i formen. Rør inn maisgryn, mel og salt til det er godt blandet og få klumper er igjen. Hell røren i den forberedte formen.
- 3Stek i den forvarmede ovnen i 30 til 40 minutter, eller til en tannpirker satt inn i midten kommer ut ren.