Hello Fresh Mobile Banner
Gulrotkake III

Gulrotkake III

Oppdag oppskriften på en deilig, saftig gulrotkake. Perfekt til kaffen eller fest. Enkel å lage, med gode smaker og myk konsistens.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 4 egg
  • 1 1/4 kopper vegetabilsk olje
  • 2 kopper hvitt sukker
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 2 kopper hvetemel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 2 teskjeer natron
  • 1/2 teskje salt
  • 2 teskjeer malt kanel
  • 3 kopper revne gulrøtter
  • 1 kopp hakkede pekannøtter
  • 1/2 kopp smør, myknet
  • 8 unser kremost, myknet
  • 4 kopper melis
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 kopp hakkede pekannøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør og mel en 9x13 tommer form.
  2. 2I en stor bolle, pisk sammen egg, olje, hvitt sukker og 2 teskjeer vanilje. Bland inn mel, bakepulver, natron, salt og kanel. Rør inn gulrøtter. Vend inn valnøtter. Hell røren i den forberedte formen.
  3. 3Stek i den forvarmede ovnen i 40 til 50 minutter, eller til en tannpirker satt inn i midten av kaken kommer ut ren. La avkjøle i formen i 10 minutter, deretter vendes ut på en rist og avkjøles helt.
  4. 4For å lage glasuren: I en middels bolle, bland sammen smør, kremost, melis og 1 teskje vanilje. Pisk til blandingen er jevn og kremet. Rør inn hakkede valnøtter. Glasur den avkjølte kaken.