
Gulrotkake III
Oppdag oppskriften på en deilig, saftig gulrotkake. Perfekt til kaffen eller fest. Enkel å lage, med gode smaker og myk konsistens.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 4 egg
- 1 1/4 kopper vegetabilsk olje
- 2 kopper hvitt sukker
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 2 kopper hvetemel
- 2 teskjeer bakepulver
- 2 teskjeer natron
- 1/2 teskje salt
- 2 teskjeer malt kanel
- 3 kopper revne gulrøtter
- 1 kopp hakkede pekannøtter
- 1/2 kopp smør, myknet
- 8 unser kremost, myknet
- 4 kopper melis
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 kopp hakkede pekannøtter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør og mel en 9x13 tommer form.
- 2I en stor bolle, pisk sammen egg, olje, hvitt sukker og 2 teskjeer vanilje. Bland inn mel, bakepulver, natron, salt og kanel. Rør inn gulrøtter. Vend inn valnøtter. Hell røren i den forberedte formen.
- 3Stek i den forvarmede ovnen i 40 til 50 minutter, eller til en tannpirker satt inn i midten av kaken kommer ut ren. La avkjøle i formen i 10 minutter, deretter vendes ut på en rist og avkjøles helt.
- 4For å lage glasuren: I en middels bolle, bland sammen smør, kremost, melis og 1 teskje vanilje. Pisk til blandingen er jevn og kremet. Rør inn hakkede valnøtter. Glasur den avkjølte kaken.