
Amish Hvit Brød
Lær å lage det deilige Amish hvite brødet med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost eller som tilbehør, og passer for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper varmt vann (110 grader F/45 grader C)
- 2/3 kopp hvitt sukker
- 1 1/2 ss tørrgjær
- 1 1/2 ts salt
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 6 kopper brødmel
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, løs opp sukkeret i varmt vann, og rør deretter inn gjæren. La det heve til gjæren ligner en kremet skum.
- 2Bland salt og olje inn i gjæren. Bland inn mel en kopp om gangen. Elt deigen på en lett melet overflate til den er glatt. Legg deigen i en godt oljet bolle, og snu deigen for å dekke den. Dekk med en fuktig klut. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- 3Slå deigen ned. Elt i noen minutter, og del den i to. Form til brød og legg dem i to godt oljede 9x5 tommer brødformer. La det heve i 30 minutter, eller til deigen har hevet seg 1 tomme over formene.
- 4Stek på 350 grader F (175 grader C) i 30 minutter.