
Pasta salat
Lær hvordan du lager en deilig pasta salat perfekt for sommeren. Enkelt, raskt og smakfullt - ideell for piknik eller som en lett lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund farfalle-pasta
- 2. Nykvernet svart pepper
- 3. 1 spiseskje olivenolje
- 4. 1 gul squash, skåret i 1/4-tommers tykke skiver
- 5. 1 zucchini, skåret i 1/4-tommers tykke skiver
- 6. 1 kopp hakkede soltørkede tomater
- 7. 1 kopp ferske basilikumblader, lett pakket
- 8. 1/2 kopp fersk persille, lett pakket
- 9. 2 spiseskjeer eplesidereddik
- 10. 2 hvitløksfedd, lett knust med siden av en kniv og delt i fire
- 11. 1 teskje grovkornet sennep
- 12. 1 teskje tørket oregano
- 13. 1 teskje tørket basilikum
- 14. 1/2 teskje salt
- 15. 1/8 teskje malt svart pepper
- 16. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. Kok pastaen i saltet vann til den er al dente, og sil av vannet. Vend den med nykvernet svart pepper og olivenolje.
- 22. Til dressingen, tilsett eddiken i en blender og sett på lokket. Start blenderen og tilsett, én etter én, gjennom åpningen i lokket, hvitløk, sennep, oregano, basilikum, salt og svart pepper. Mens blenderen går, tilsett olivenoljen i en tynn, jevn strøm.
- 33. Bland pastaen, gul squash, zucchini, soltørkede tomater, basilikum og persille med nok av dressingen til å dekke alt. Server eventuelt resten av dressingen ved siden av.