
Banan Surmelk Brød
Lag det perfekte banan- og rømmebrødet. En enkel oppskrift som gir saftig, smakfullt bakverk, ideell til frokost eller dessert. Nyt smaken i helgen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 1/4 kopp hvitt sukker
- 2. 1 teskje malt kanel
- 3. 3/4 kopp smør
- 4. 3 kopper hvitt sukker
- 5. 3 egg
- 6. 6 veldig modne bananer, most
- 7. 1 (16 unse) beholder rømme
- 8. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 9. 2 teskjeer malt kanel
- 10. 1/2 teskje salt
- 11. 3 teskjeer bakepulver
- 12. 4 1/2 kopper hvetemel
- 13. 1 kopp hakkede valnøtter (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 300 grader F (150 grader C). Smør fire 7x3 tommer brødformer. I en liten bolle, rør sammen 1/4 kopp hvitt sukker og 1 teskje kanel. Dryss formene lett med kanel- og sukkerblandingen.
- 22. I en stor bolle, pisk smør og 3 kopper sukker sammen. Bland inn egg, moste bananer, rømme, vanilje og kanel. Tilsett salt, bakepulver og mel. Rør inn nøtter. Fordel blandingen i de forberedte formene.
- 33. Stek i 1 time, til en tannpirker satt inn i midten kommer ut ren.