
Quinoa og svarte bønner
Lær å lage en næringsrik quinoa og svarte bønner rett. Perfekt som hovedrett eller sunn lunsj, enkel å lage og full av smak. Prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 teskje vegetabilsk olje
- 2. 1 løk, hakket
- 3. 3 fedd hvitløk, hakket
- 4. 3/4 kopp quinoa
- 5. 1 1/2 kopper grønnsakskraft
- 6. 1 teskje malt spisskummen
- 7. 1/4 teskje cayennepepper
- 8. salt og malt svart pepper etter smak
- 9. 1 kopp frosne maiskorn
- 10. 2 bokser (15 unse) svarte bønner, skylt og drenert
- 11. 1/2 kopp hakket fersk koriander
Fremgangsmåte
- 11. Varm olje i en kjele over middels varme; kok og rør løk og hvitløk til de er lett brune, ca. 10 minutter.
- 22. Bland quinoa inn i løk blandingen og dekk med grønnsakskraft; krydre med spisskummen, cayennepepper, salt og pepper. Bring blandingen til kokepunktet. Dekk til, reduser varmen og la det småkoke til quinoaen er mør og kraften er absorbert, ca. 20 minutter.
- 33. Rør inn frossen mais i kjelen, og fortsett å småkoke til det er gjennomvarmet, ca. 5 minutter; bland inn svarte bønner og koriander.