
Lønnesiruplaks
Oppdag en enkel og smakfull oppskrift på maple laks, perfekt for en sunn hovedrett. Rask å lage og fulle av smak, ideell for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp lønnesirup
- 2 ss soyasaus
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1/4 teskje hvitløkssalt
- 1/8 teskje malt svart pepper
- 1 pund laks
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, bland sammen lønnesirup, soyasaus, hvitløk, hvitløkssalt og pepper.
- 2Legg laksen i en grunn glassform og dekk den med lønnesirupblandingen. Dekk formen og la laksen marinere i kjøleskapet i 30 minutter, snu den en gang.
- 3Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 4Sett formen i den forvarmede ovnen og stek laksen uten lokk i 20 minutter, eller til den lett flaker seg med en gaffel.