Hello Fresh Mobile Banner
Sitron-smørkjeks

Sitron-smørkjeks

Lær hvordan du lager sprø og smøraktige lemon butter cookies med frisk sitrussmak. En enkel oppskrift som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp smør, myknet
  • 2. 1/2 kopp hvitt sukker
  • 3. 1 egg
  • 4. 1 1/2 kopper hvetemel
  • 5. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 6. 1 teskje sitronskall
  • 7. 1/2 teskje bakepulver
  • 8. 1/8 teskje salt
  • 9. 1/3 kopp sukker til dekorasjon

Fremgangsmåte

  1. 11. Pisk smør og sukker i en stor bolle med elektrisk mikser til det er kremaktig. Pisk inn eggene til det blir lyst og luftig. Bland inn mel, sitronsaft og sitrusskall, bakepulver og salt. Dekk til og sett i kjøleskapet i omtrent 2 timer eller til deigen er fast.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  3. 33. Kjevle ut deigen, litt av gangen, til ca. 0,6 cm tykkelse på en godt melet overflate med en godt melet kjevle. (Hold resten av deigen i kjøleskapet.) Stikk ut kaker med en 7,5 cm rund utstikker. Legg kakene på ugreide bakeplater. Strø over sukker.
  4. 44. Stek i 8 til 10 minutter, til kantene er lett brune. Avkjøl i 1 minutt på bakeplatene. Flytt kakene over på avkjølingsrist og la dem avkjøles helt. Oppbevar i lufttett beholder.