Braiset Balsamico-kylling

Braiset Balsamico-kylling

Oppdag en enkel oppskrift på balsamico braisert kylling. Perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer familie og gjester. Sunn og rask matlaging.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 6 skinløse, benløse kyllingbrysthalvdeler
  • 2. 1 teskje hvitløkssalt
  • 3. malt svart pepper etter smak
  • 4. 2 ss olivenolje
  • 5. 1 løk, tynt skiver
  • 6. 1 (14,5 unse) boks med ternede tomater
  • 7. 1/2 kopp balsamicoeddik
  • 8. 1 teskje tørket basilikum
  • 9. 1 teskje tørket oregano
  • 10. 1 teskje tørket rosmarin
  • 11. 1/2 teskje tørket timian

Fremgangsmåte

  1. 11. Krydre begge sider av kyllingbrystene med hvitløk, salt og pepper.
  2. 22. Varm olivenolje i en stekepanne over middels varme; stek krydret kyllingbryst til kyllingen er brunet, 3 til 4 minutter per side. Tilsett løk; stek og rør til løken er brunet, 3 til 4 minutter.
  3. 33. Hell ternede tomater og balsamicoeddik over kyllingen; krydre med basilikum, oregano, rosmarin og timian. La det småkoke til kyllingen ikke lenger er rosa og saftene er klare, ca. 15 minutter. Et øyeblikkelig termometer satt inn i midten bør vise minst 165 grader F (74 grader C).