
Hvit saus til pasta
Lær hvordan du lager en kremet hvitsaus for pasta med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer smør
- 2. 2 spiseskjeer margarin
- 3. 3 spiseskjeer hvetemel
- 4. 1 terning kyllingbuljong, smuldret
- 5. 1 1/2 kopper kokende vann
- 6. 1 kopp 2 % melk
- 7. malt hvit pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Smelt smør og margarin i en kjele over middels lav varme; rør inn mel og buljong til det er godt blandet. Fortsett å koke og rør til det tykner og får en lett brunfarge, ca. 5 minutter. Øk varmen til middels og visp inn vannet i rouxen til den er glatt. Rør inn melk; kok opp og rør til det tykner, ca. 2 minutter til. Krydre med hvit pepper.