
Saltfylt kyllingbryst med plommesaus
oppskrift på smakfull fylt kyllingbryst med en søt og syrlig plommelake, perfekt for en elegant hovedrett
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 spiseskje olivenolje
- 2. 2 (170 gram) kyllingbryst uten skinn og bein
- 3. Salt og pepper etter smak
- 4. 2 stykker maisbrød, smuldret
- 5. 2 skiver kokt bacon, smuldret
- 6. 2 spiseskjeer finhakket selleri
- 7. 2 spiseskjeer finhakket løk
- 8. 2 spiseskjeer smør, smeltet
- 9. 1/4 kopp kyllingkraft
- 10. 1/3 kopp kyllingkraft
- 11. 1/3 kopp plommesyltetøy
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 22. Varm opp olivenolje i en stekepanne på høy varme. Bruk en liten kniv til å skjære en lomme i siden av hver brystfilet. Legg dem i pannen og stek til de er lett brune på begge sider, men ikke gjennomstekt. Sett til side.
- 33. Bland sammen maismel, bacon, selleri, løk, smør og ¼ kopp kyllingkraft; rør godt. Fyll hver brystfilet med maismelblandingen.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen i 25 minutter.
- 55. Mens kyllingen steker, kok opp ¹/₃ kopp kyllingkraft. Rør inn plommesyltetøy og la det småkoke på middels lav varme til mesteparten av kyllingkraften har fordampet.
- 66. Hell plommesyltetøyglaze over kyllingbrystene, og kok i ytterligere 10 minutter, eller til kjernen av den fylte brystfileten når 70 grader C (160 grader F).