
Pesto
Lær hvordan du lager en deilig hjemmelaget pesto med en enkel oppskrift. Perfekt til pasta, brød eller som saus.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 fedd hvitløk
- 2. 2 kopper ferske basilikumblader, vasket og grundig tørket
- 3. 1/2 spiseskje grovt havsalt
- 4. 1/2 kopp pinjekjerner, ristet
- 5. 1 kopp extra virgin olivenolje
- 6. 1 kopp ferskt revet Parmigiano Reggiano-ost
Fremgangsmåte
- 1Legg hvitløken, basilikumbladene, saltet og pinjekjernene i en food processor (eller bruk en morter og støter hvis du er en purist). Med motoren i gang, tilsett den extra jomfru olivenoljen i en tynn, jevn strøm. Når du har fått en jevn konsistens, tilsett den nyrevet Parmigiano Reggiano-osten i food processoren, og kjør noen sekunder til.