Pesto

Pesto

Lær hvordan du lager en deilig hjemmelaget pesto med en enkel oppskrift. Perfekt til pasta, brød eller som saus.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 fedd hvitløk
  • 2. 2 kopper ferske basilikumblader, vasket og grundig tørket
  • 3. 1/2 spiseskje grovt havsalt
  • 4. 1/2 kopp pinjekjerner, ristet
  • 5. 1 kopp extra virgin olivenolje
  • 6. 1 kopp ferskt revet Parmigiano Reggiano-ost

Fremgangsmåte

  1. 1Legg hvitløken, basilikumbladene, saltet og pinjekjernene i en food processor (eller bruk en morter og støter hvis du er en purist). Med motoren i gang, tilsett den extra jomfru olivenoljen i en tynn, jevn strøm. Når du har fått en jevn konsistens, tilsett den nyrevet Parmigiano Reggiano-osten i food processoren, og kjør noen sekunder til.