Dobbeltkokt aubergine med koriander- og sesampesto

Dobbeltkokt aubergine med koriander- og sesampesto

Oppdag en smakfull oppskrift på twice-cooked eggplant med frisk cilantro-sesame pesto. Perfekt for en smakfull hovedrett eller forrett. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund japanske auberginer, skåret i 2,5 cm store biter
  • 2 ss raps- eller vegetabilsk olje
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 hvitløksfedd, knust under en kniv og skrelt
  • 2 kopper ferske korianderblader, godt pakket
  • 2 ss fersk sitronjuice
  • 2 ss asiatisk sesamolje
  • 2 ss sesamfrø, ristet (se Kok's Note)
  • 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 ss majones, helst Kewpie (se Chef Talk, nedenfor)
  • 1 ts sriracha
  • 1 ts fersk appelsinjuice
  • 1 ts japansk soyasaus
  • 2 ss raps- eller vegetabilsk olje
  • 2 ss pinjekjerner, ristet (se Kok's Note)
  • 2 ss ferske korianderblader, godt pakket
  • 1 ts sesamfrø, ristet (se Kok's Note)

Fremgangsmåte

  1. 11. For å riste auberginen: Plasser en rist i midten av ovnen og forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  2. 22. Vend auberginen med oljen i en stor bolle. Krydre med salt og pepper. Fordel på et stekebrett med kant på 45 x 30 cm. Rist i ovnen, av og til omrørt, til den er myk og lett brunet, ca. 15 minutter. La den avkjøle helt. (Auberginen kan dekkes til og oppbevares i romtemperatur i opptil 4 timer.)
  3. 33. For å lage pestosaus: Med maskinen i gang, tilsett hvitløk gjennom matprosessorens innmatingsrør for å finhakke den. Tilsett koriander, sitronsaft, sesamolje og sesamfrø, og kjør til det er jevnt most. Med maskinen i gang, hell i olivenoljen gjennom innmatingsrøret for å lage en glatt saus. Krydre med salt og pepper etter smak. (Pestosausen kan dekkes til og oppbevares i romtemperatur i opptil 4 timer.)
  4. 44. For å lage majones: Visp sammen alle ingrediensene i en liten bolle. La stå i opptil 1 time.
  5. 55. For å ferdigstille auberginen: Varm en stor wok eller stekepanne over høy varme. Tilsett oljen og sving pannen for å dekke sidene. Ha i auberginen og spre den ut i ett lag. La den steke til undersiden er brunt og har fått en stekeskorpe, ca. 1 minutt. Rørstek den til den er gjennomvarm, ca. 1 minutt til. Ta pannen av varmen. Tilsett 3 ss pestosaus, pinjekjerner, korianderblader og sesamfrø. Overfør til en serveringsskål, drypp over majonesen, og server varm, med resten av pestosausen ved siden av. (Gjenstående pestosaus er deilig å røre inn i vanlig dampet ris eller bruke til å smaksette vinaigrette.)