
Ristede rosenkål
Lær hvordan du lager sprø og deilige ovnsbakte rosenkål. Perfekt som forrett eller tilbehør, enkel å lage og full av smak. Perfekt for høst og vinter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst
Ingredienser
- 1. 1. 1 1/2 pounds rosenkål, ender trimmet og gule blader fjernet
- 2. 3 ss olivenolje
- 3. 1 ts havsalt
- 4. 1/2 ts nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 400 grader F (205 grader C).
- 22. Legg trimmede rosenkål, olivenolje, kosher salt og pepper i en stor, forseglbar plastpose. Lukk tett og rist for å blande. Hell blandingen over på en bakeplate og sett den på midterste rille i ovnen.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen i 30 til 45 minutter, rist på pannen hvert 5. til 7. minutt for jevn bruning. Senk varmen ved behov for å unngå at det svir seg. Rosenkålen bør være mørkebrun, nesten svart, når den er ferdig. Juster smaken med kosher salt, om nødvendig. Server umiddelbart.