
Libbys berømte gresskarpai
Lær å lage den klassiske Libbys gresskarpaien med vår enkle oppskrift. Perfekt for høstfesten eller julens dessertbord. Enkel å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Sesong: høst
Ingredienser
- 1. 1 (9 tommers) ustekkt dyptallerkenpai-deig
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 1 teskje malt kanel
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje malt ingefær
- 1/4 teskje malt nellik
- 2 egg
- 1 (15 unser) boks LIBBY'S® 100 % rent gresskar
- 1 (12 flytende unser) boks NESTLÉ® CARNATION® kondensert melk
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 2Bland sukker, salt, kanel, ingefær og nellik i en liten bolle. Visp eggene lett i en stor bolle. Rør inn gresskar og sukker-krydder-blandingen. Gradvis rører du inn den kondenserte melken. Hell blandingen i paibunnen.
- 3Stek i 15 minutter. Reduser temperaturen til 175 grader Celsius; stek i ytterligere 40 til 50 minutter, eller til en kniv satt inn nær midten kommer ut ren. Avkjøl på en avkjølingsrist i 2 timer. Server umiddelbart eller oppbevar i kjøleskap. (Ikke frys, da dette vil få skorpen til å løsne fra fyllet.)