
Kylling med honning- og sennepssaus, krydret med karri
Lær hvordan du lager saftig kylling med honning og sennep. Enkel oppskrift perfekt for hverdagsmiddag eller helgekos, med fristende smaker og kort tilberedningstid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/3 kopp smør, smeltet
- 1/3 kopp honning
- 1/4 kopp Dijon-sennep
- 4 teskjeer karri pulver
- 1 klype malt cayennepepper
- 4 skinn- og benfrie kyllingbryst
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor bolle blander du den smeltede smøret/margarinen, honningen, sennepen, karri-pulveret og cayennepepperet. Bland godt. Legg kyllingbrystene i en 33x23 cm stor ildfast form og hell honning-sennep-blandingen over kyllingen. Dekk til og sett i kjøleskapet. Mariner i minst 4 timer eller over natten.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 3Ta formen ut av kjøleskapet og stek, dekket, i den forvarmede ovnen i 10 minutter. Fjern lokket og stek i ytterligere ca. 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt og saften er klar når du stikker i den (steiketiden vil avhenge litt av hvor tykke kyllingbrystene er).