Den beste kyllingfriterte biffen

Den beste kyllingfriterte biffen

Lær å lage sprø og saftig kyllingfriterte biffer med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 store biffkuber (ca. 1/2 pund)
  • 2. 2 kopper hvetemel
  • 3. 2 teskjeer bakepulver
  • 4. 1 teskje natron
  • 5. 1 teskje svart pepper
  • 6. 3/4 teskje salt
  • 7. 1 1/2 kopper kulturmelk
  • 8. 1 egg
  • 9. 1 spiseskje hot peppersaus (f.eks. Tabasco™)
  • 10. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 11. 3 kopper vegetabilsk fett til frityrsteking
  • 12. 1/4 kopp hvetemel
  • 13. 4 kopper melk
  • 14. kosher-salt og nykvernet svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Bank steaksene til omtrent 1/4-tommers tykkelse. Plasser 2 kopper mel i en flat skål. Rør sammen bakepulver, natron, pepper og salt i en separat flat skål; rør inn kulturmelk, egg, Tabasco-saus og hvitløk. Vend hver steak først i melet, deretter i røren, og igjen i melet. Trykk melet godt inn på overflaten av hver steak slik at de er helt dekket av tørt mel.
  2. 22. Varm opp fettstoffet i en dyp støpejernspanne til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Stek steaksene til jevnt gyldenbrune, 3 til 5 minutter på hver side. Legg de stekte steaksene på en tallerken med tørkepapir for å renne av. Tøm fettet fra pannen, og spar 1/4 kopp av væsken og så mye av de faste restene som mulig.
  3. 33. Sett pannen tilbake på middels-lav varme med den reserverte oljen. Visp inn resten av melet i oljen. Skrap bunnen av pannen med en slikkepott for å løsne faste stoffer i sausen. Rør inn kulturmelken, øk varmen til middels, og la sausen koke opp. La den småkoke til den tykner, ca. 6 til 7 minutter. Krydre med kosher-salt og pepper. Hell sausen over steaksene før servering.