
Den beste kyllingfriterte biffen
Lær å lage sprø og saftig kyllingfriterte biffer med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Bank steaksene til omtrent 1/4-tommers tykkelse. Plasser 2 kopper mel i en flat skål. Rør sammen bakepulver, natron, pepper og salt i en separat flat skål; rør inn kulturmelk, egg, Tabasco-saus og hvitløk. Vend hver steak først i melet, deretter i røren, og igjen i melet. Trykk melet godt inn på overflaten av hver steak slik at de er helt dekket av tørt mel.
- 22. Varm opp fettstoffet i en dyp støpejernspanne til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Stek steaksene til jevnt gyldenbrune, 3 til 5 minutter på hver side. Legg de stekte steaksene på en tallerken med tørkepapir for å renne av. Tøm fettet fra pannen, og spar 1/4 kopp av væsken og så mye av de faste restene som mulig.
- 33. Sett pannen tilbake på middels-lav varme med den reserverte oljen. Visp inn resten av melet i oljen. Skrap bunnen av pannen med en slikkepott for å løsne faste stoffer i sausen. Rør inn kulturmelken, øk varmen til middels, og la sausen koke opp. La den småkoke til den tykner, ca. 6 til 7 minutter. Krydre med kosher-salt og pepper. Hell sausen over steaksene før servering.