Kylling Tandoori
Lær hvordan du lager autentisk chicken tandoori hjemme. En enkel oppskrift på krydret og saftig indisk kyllingrett, perfekt for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 mellomstore kyllinglår
- 1 kopp naturell yoghurt
- 5 mellomstore hvitløksfedd, skrellet
- 1/4 kopp grovhakket fersk ingefærrot
- 1 teskje malt koriander
- 1 teskje garam masala
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 1/4 teskje malt allehånde
- 1/4 teskje malt kanel
- 1/4 teskje indisk chilipulver
- 1/4 teskje malt kardemomme
- 1/4 teskje malt fenugreek
- 1 mellomstor til stor løk
- 2 spiseskjeer smør
- 1 teskje spisskummen
- 1 teskje koriander
- 1/2 teskje garam masala
- 1/2 teskje indisk chilipulver
- 1 kanelstang
- 1 spiseskje tomatpuré
- 1 kopp kyllingkraft
Fremgangsmåte
- 1Fjern bena fra kyllinglårene.
- 2Til marinaden: Ha yoghurt og de neste ti ingrediensene i en food processor. Kjør i ca. ett minutt eller til du har en jevn puré.
- 3Legg kyllinglårene i en stor bolle, dekk med marinaden, og la det marinere i kjøleskapet i 24 timer.
- 4Når det er tid for å grille, fjern kyllingen fra marinaden og tørk den godt med kjøkkenpapir.
- 5Begynn å grille kyllingen. Plasser bitene over en middels varm kullgrill og grill i ca. 5 minutter på hver side.
- 6De er ferdige når de har en lett rosa farge i midten. Hold dem varme.
- 7Til sausen:
- 8Kjør 1 mellomstor løk (sammen med litt vann) i en food processor til en puré.
- 9Smelt 2 ss smør i en kjele.
- 10Tilsett løkpuréen og la det koke i 4–5 minutter over middels varme.
- 11Tilsett 1 ts spisskummen, 1 ts koriander, 1/2 ts garam masala, 1/2 ts indisk chilipulver, og en kanelstang.
- 12Bland godt.
- 13Tilsett 1 ss tomatpuré og 1 kopp kyllingkraft.
- 14La det småkoke i 1 1/2 time.
- 15Rør inn 1 ss tandoorimarina og la det småkoke forsiktig i 5 minutter.
- 16Når det er klart til servering, sil sausen over kylling tandoori.