Kylling Tandoori

Kylling Tandoori

Lær hvordan du lager autentisk chicken tandoori hjemme. En enkel oppskrift på krydret og saftig indisk kyllingrett, perfekt for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 8 mellomstore kyllinglår
  • 1 kopp naturell yoghurt
  • 5 mellomstore hvitløksfedd, skrellet
  • 1/4 kopp grovhakket fersk ingefærrot
  • 1 teskje malt koriander
  • 1 teskje garam masala
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • 1/4 teskje malt allehånde
  • 1/4 teskje malt kanel
  • 1/4 teskje indisk chilipulver
  • 1/4 teskje malt kardemomme
  • 1/4 teskje malt fenugreek
  • 1 mellomstor til stor løk
  • 2 spiseskjeer smør
  • 1 teskje spisskummen
  • 1 teskje koriander
  • 1/2 teskje garam masala
  • 1/2 teskje indisk chilipulver
  • 1 kanelstang
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • 1 kopp kyllingkraft

Fremgangsmåte

  1. 1Fjern bena fra kyllinglårene.
  2. 2Til marinaden: Ha yoghurt og de neste ti ingrediensene i en food processor. Kjør i ca. ett minutt eller til du har en jevn puré.
  3. 3Legg kyllinglårene i en stor bolle, dekk med marinaden, og la det marinere i kjøleskapet i 24 timer.
  4. 4Når det er tid for å grille, fjern kyllingen fra marinaden og tørk den godt med kjøkkenpapir.
  5. 5Begynn å grille kyllingen. Plasser bitene over en middels varm kullgrill og grill i ca. 5 minutter på hver side.
  6. 6De er ferdige når de har en lett rosa farge i midten. Hold dem varme.
  7. 7Til sausen:
  8. 8Kjør 1 mellomstor løk (sammen med litt vann) i en food processor til en puré.
  9. 9Smelt 2 ss smør i en kjele.
  10. 10Tilsett løkpuréen og la det koke i 4–5 minutter over middels varme.
  11. 11Tilsett 1 ts spisskummen, 1 ts koriander, 1/2 ts garam masala, 1/2 ts indisk chilipulver, og en kanelstang.
  12. 12Bland godt.
  13. 13Tilsett 1 ss tomatpuré og 1 kopp kyllingkraft.
  14. 14La det småkoke i 1 1/2 time.
  15. 15Rør inn 1 ss tandoorimarina og la det småkoke forsiktig i 5 minutter.
  16. 16Når det er klart til servering, sil sausen over kylling tandoori.