Hello Fresh Mobile Banner
Kyllinglår med hvitløk og rosmarin

Kyllinglår med hvitløk og rosmarin

Lær å lage saftig Cornish Game Hens med hvitløk og rosmarin. Perfekt for middagen, enkel å lage, og full av smak. Passer til helårsmiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 Cornish game hens
  • salt og pepper etter smak
  • 1 sitron, delt i fire
  • 4 kvister fersk rosmarin
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 24 fedd hvitløk
  • 1/3 kopp hvitvin
  • 1/3 kopp lavsaltet kyllingbuljong
  • 4 kvister fersk rosmarin, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit).
  2. 2Gni kyllingene med 1 spiseskje olivenolje. Krydre lett med salt og pepper. Legg en sitronbåt og en kvist rosmarin i hulrommet på hver kylling. Plasser dem i en stor, tykk stekepanne, og fordel hvitløksfeddene rundt kyllingene. Stek i forvarmet ovn i 25 minutter.
  3. 3Reduser ovnstemperaturen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). I en blandingsbolle, visp sammen vin, kyllingkraft og de resterende 2 spiseskjeene olivenolje; hell over kyllingene. Fortsett å steke i ca. 25 minutter til, eller til kyllingene er gyllenbrune og saften er klar. Pensle med stekefettet hver 10. minutt.
  4. 4Overfør kyllingene til et serveringsfat, og hell eventuelle saft fra hulrommet i stekepannen. Dekk kyllingene løst med aluminiumsfolie for å holde dem varme. Hell stekefettet og hvitløksfeddene over i en middels stor kjele og kok opp til væsken reduseres til en sausaktig konsistens, ca. 6 minutter. Del kyllingene i to på langs og legg dem på tallerkener. Skje sausen og hvitløken rundt kyllingene. Pynt med rosmarinkvister, og server.