Røkt lam og geitost-enchilada med mandel-molesaus

Røkt lam og geitost-enchilada med mandel-molesaus

oppskrift på røkt lam og geitost enchilada med kremet mandel mole saus. en smakfull og spennende rett for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 lammebiffer (1 pund hver)
  • Salt og nykvernet pepper
  • 6 plommetomater
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 4 grønne løk, finhakket
  • 12 (15 cm) maistortillas
  • 2 kopper finrevet Monterey Jack-ost
  • 12 unser geitost, smuldret
  • Mandelmolesaus, oppskrift følger
  • 1/2 kopp grovhakket koriander
  • 1/4 kopp rent olivenolje
  • 4 blå mais-tortillas
  • 2 ancho-chili, uten frø og stilk
  • 2 New Mexico-chili, uten frø og stilk
  • 1 pasilla-chili, uten frø og stilk
  • 1/2 middels rød løk, grovhakket
  • 1/2 hode ovnsbakt hvitløk, delt i fedd og skrelt
  • 1/2 kopp skårede rå mandler
  • 4 kopper kyllingkraft
  • 4 plommetomater, skrellet, kjernet og hakket
  • 1/4 kopp gule rosiner
  • 1/2 unser mexicansk Ibarra-sjokolade
  • 2 spiseskjeer lønnesirup
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1/8 teskje malt nellik
  • 1 lime, saftet
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Kaldrøyk lammekjøttet og tomatene. Brenn kull eller ved i en røyker og la det brenne ned til glør. Legg chips av gjennomvåt aromatisk (f.eks. eik, hickory) treverk på asken. Plasser lammekjøttet på grillristen, sett på lokket på røyken og åpne den øvre ventilen litt. Røyk lammekjøttet i 5 minutter. Gni tomatene inn med olivenolje, fjern lokket og tilsett tomatene, og fortsett å røyke sammen med lammekjøttet i 10 minutter. Alternativt kan du kjøpe røkt lam eller bruke vanlig lam og grille det i panne. Del lammekjøttet i to på langs, og skjær det deretter i 1/2-tommers skiver på tvers. Skjær tomatene i terninger på 1/2 tomme. Varm opp olivenoljen i en stor sautépanne til nesten røykende. Tilsett lammekjøttet, krydre med salt og pepper, og stek i 1 til 2 minutter til det er brunt. Tilsett vårløk og tomater, og stek i 3 til 4 minutter for medium-rare. Legg tortillalefsene flatt på en overflate. Strø 1/4 kopp Monterey Jack-ost på hver av lefsene, legg litt av lammekjøttet og blandingen over osten, og strø over geitost og koriander. Brett inn de korte endene og rull tett langsiden. Hell mole-sausen over og pynt med koriander.
  2. 2I en stor stekepanne over middels varme, varm opp oljen til 180 grader Celsius (360 grader Fahrenheit). Stek tortillalefsene og alle chilibladene til de er sprø. Ta dem opp med tang og legg dem i en food processor eller blender. Tilsett løk og hvitløk i oljen og stek til de er brune, ca. 2 minutter; ha det i prosessoren. Hell ut alt unntatt 2 spiseskjeer av oljen, og rist mandlene til de er gylne. Tilsett mandlene i prosessoren. Hell i 1 kopp kraft og kjør til en glatt puré, tilsett mer kraft om nødvendig. Hell puréen i en middels stor kjele, og tilsett resten av kraften, tomatene og rosiner. Kok opp over middels høy varme; skru ned varmen og la det småkoke i 1 time og 20 minutter, med jevne mellomrom. Tilsett sjokoladen, lønnesirupen, kanel, nellik og limejuice. Krydre med salt og pepper etter smak, og la det småkoke i ytterligere 15 minutter. Ta kjelen av varmen.