
Gaucho-biff med fire-urters chimichurri
Lær hvordan du lager saftig gaucho steak med frisk og smakfull fire-urte chimichurri. En perfekt hovedrett for kjøttelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 teskje finhakket hvitløk
- 1 teskje ferskt hakkede korianderblader
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 3 spiseskjeer tequila
- 1 spiseskje ferskpresset sitronjuice
- 1 spiseskje ferskpresset limesaft
- 1/2 teskje salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 680 gram skinnfri og renskåret skirt steak
- 2 spiseskjeer ferskt hakkede korianderblader
- 2 spiseskjeer ferskt hakket persille
- 1 spiseskje ferskt hakket basilikum
- 1 spiseskje ferskt hakket oregano
- 2 spiseskjeer finhakket hvit løk
- 2 spiseskjeer hakket rød paprika
- 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 1 teskje salt
- 1 spiseskje nykvernet svart pepper
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 1 spiseskje pasillapepper, tørket
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Til biffen:
- 2Bland alle ingrediensene, og la biffen marinere i kjøleskapet i 1 til 3 timer.
- 3Varm opp grillen eller pannen til høy varme, kok skirt steak til medium-rare, la den hvile i 5 til 10 minutter, kutt deretter på skrå i 0,6 cm (1/4 tomme) skiver, og topp med chimichurri-saus.
- 44-urters chimichurri:
- 5Bland alle ingrediensene lett i en food processor til en grov saus er dannet. La den stå i 2 timer.
