
Svinekotletter med bringebærsaus
Lær å lage saftige pork chops med frisk bringebærsaus. En perfekt hovedrett for enhver anledning, enkel å lage og full av smak. Prøv oppskriften i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 teskje tørket timian, knust
- 1/2 teskje tørket salvie, knust
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje pepper
- 4 (113 gram) benfrie svinekoteletter av svinrygg
- 1 spiseskje smør
- 1 spiseskje olivenolje
- 1/4 kopp bringebærsyltetøy uten frø
- 2 spiseskjeer appelsinjuice
- 2 spiseskjeer hvitvinseddik
- 4 kvister fersk timian (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader F (95 grader C). I en liten bolle, bland knust timian, salvie, salt og pepper. Gni det jevnt over svinekotelettene.
- 2Smelt smør og olivenolje i en non-stick panne. Stek svinekotelettene i 4 til 5 minutter på hver side, og snu dem én gang. Ta dem ut av pannen og hold dem varme i den forvarmede ovnen.
- 3I pannen, bland bringebærsyltetøy, appelsinjuice og eddik. Kok opp, og la det koke i 2 til 3 minutter, eller til sausen har ønsket konsistens (sausen vil tykne når den avkjøles). Skje sausen i en liten haug på et serveringsfat, og legg svinekotelettene oppå. Pynt med kvister av timian.