
Pasta Puttanesca
Lær hvordan du lager den autentiske pasta puttanesca med våre enkle steg-for-steg instruksjoner. Perfekt for en smakfull og rask middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 unser fullkornspaghetti, vermicelli eller angel hair
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1/3 kopp hakket flatbladpersille
- 1/4 kopp uten stein hakkede spanske eller greske oliven
- 2 spiseskjeer kapers
- 1 teskje ansjospasta
- 1 spiseskje ferske oregano-blader eller 1 teskje tørket oregano
- 1/8 teskje knuste rød pepperflak
- 1 (14 unser) boks hakkede tomater, helst "uten salt tilsatt"
- 3/4 kopp hakket fersk ruccola
- 1/4 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Kok opp en stor kjele med vann, tilsett pasta og kok etter anvisningene på pakken.
- 3Mens pastaen koker, varm opp oljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk og stek til det begynner å dufte, ca. 1 minutt.
- 4Tilsett persille, oliven, kapers, ansjospasta, oregano og knust rød pepper i pannen, og stek i ytterligere 2 minutter.
- 5Ha i tomatene og la det småkoke i omtrent 5 minutter. Rør inn ruccola og la det småkoke i 1 minutt til, til grønnsakene faller litt sammen.
- 6Når pastaen er ferdig, sil av vannet og ha den i pannen. Vend den inn i sausen for å blande alt godt.
- 7Topp med revet ost.