
Pappardelle med villsvin
oppskrift på pappardelle al cinghiale, en rik og smakfull italiensk pastarett med villand. perfekt for en spesiell middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 egg
- 14 unser (400 gram) mel
- 2 løk, hakket
- 1 kvist rosmarin
- 1 stilk selleri, hakket
- Olivenolje
- 10 1/2 unser (300 gram) tomater, hakket
- 14 unser (400 gram) villsvin-kjøtt, hakket
- Nykvernet muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 1Bland melet og eggene til en deig. Elt deigen til den spretter tilbake når du trykker på den med fingeren, ca. 10 minutter. Dekk til og la den hvile i 30 minutter. Kjevle ut pastaen med en pastamaskin eller kjevle til den er 1/16 tomme tykk. Kutt i 3/4 tommer brede bånd. Kok til al dente i kokende, saltet vann, ca. 2–3 minutter.
- 2Surr løk, rosmarin og selleri i olivenolje til de er myke og begynner å få farge. Tilsett tomater, villsvin og revet muskatnøtt. Kok til villsvinet er gjennomkokt og sausen har tyknet til en pastalignende konsistens, ca. 10–15 minutter.
- 3Sil av pastaen og tilsett den i sausen. Vend forsiktig slik at pastaen blir godt dekket av sausen.