Pappardelle med villsvin

Pappardelle med villsvin

oppskrift på pappardelle al cinghiale, en rik og smakfull italiensk pastarett med villand. perfekt for en spesiell middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 egg
  • 14 unser (400 gram) mel
  • 2 løk, hakket
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 stilk selleri, hakket
  • Olivenolje
  • 10 1/2 unser (300 gram) tomater, hakket
  • 14 unser (400 gram) villsvin-kjøtt, hakket
  • Nykvernet muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland melet og eggene til en deig. Elt deigen til den spretter tilbake når du trykker på den med fingeren, ca. 10 minutter. Dekk til og la den hvile i 30 minutter. Kjevle ut pastaen med en pastamaskin eller kjevle til den er 1/16 tomme tykk. Kutt i 3/4 tommer brede bånd. Kok til al dente i kokende, saltet vann, ca. 2–3 minutter.
  2. 2Surr løk, rosmarin og selleri i olivenolje til de er myke og begynner å få farge. Tilsett tomater, villsvin og revet muskatnøtt. Kok til villsvinet er gjennomkokt og sausen har tyknet til en pastalignende konsistens, ca. 10–15 minutter.
  3. 3Sil av pastaen og tilsett den i sausen. Vend forsiktig slik at pastaen blir godt dekket av sausen.