
Marinerte okseklubber
Lær hvordan du lager saftige og smakfulle marinert beef short ribs med denne enkle oppskriften. Perfekt for en helgemiddag eller spesiell anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 3/4 pund storfekort ribs, skåret i 1/2-tommers skiver med bein
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp vann
- 2 spiseskjeer fersk sitronjuice
- 1 teskje tørkede rød pepperflak
- 1/4 kopp hoisinsaus
- 3 spiseskjeer plommesaus
- 2 spiseskjeer østerssaus
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 1 spiseskje peanøttolje
- 1 spiseskje sesamolje
- 1 spiseskje honning
- 1 spiseskje chilipasta
- 1 spiseskje purert hvitløk
- 1 spiseskje ferskrevet ingefær
- 1 bunt koriander, stilker trimmet og grovhakket
- 1 bunt vårløk, finhakket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C.
- 2Krydre ribbe med salt og pepper. Legg den på en rist i en stekeplate eller et stekebrett, og stek i 10 minutter. I en liten bolle, bland vann, sitronsaft og rød pepperflak. Pensle over den øverste siden av ribben, og stek i ytterligere 10 minutter. Vend ribben, pensle igjen, og stek i 10 minutter til. Sett til side for å avkjøle.
- 3Bland marinadeingredienser i en stor bolle. Tilsett de stekte ribbene og vend dem godt i marinaden. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 4 timer, eller opptil 24 timer.
- 4Forvarm grill eller grillpanne. Grill ribben i 2 minutter på hver side, og server umiddelbart.