
Reker i hvitløkssmørsaus
Lær hvordan du lager deilig Shrimp Scampi med ferske reker, hvitløk og smør. Perfekt til en rask middag eller helgekos. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pakke (8 unser) angel hair-pasta
- 1/2 kopp smør
- 4 fedd finhakket hvitløk
- 1 pund reker, skrelte og rensede
- 1 kopp tørr hvitvin
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 3/4 kopp revet Parmesanost
- 1 spiseskje hakket frisk persille
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Rør inn pastaen og la vannet koke opp igjen. Kok til den er al dente. Sil av vannet godt.
- 2Smelt smør i en stor kjele over middels varme. Rør inn hvitløk og reker. Kok, mens du rører konstant, i 3 til 5 minutter.
- 3Rør inn vin og pepper. Kok opp, og la det koke i 30 sekunder mens du rører konstant.
- 4Bland rekene med den avsilte pastaen i en serveringsskål. Strø over ost og persille. Server umiddelbart.