Reker i hvitløkssmørsaus

Reker i hvitløkssmørsaus

Lær hvordan du lager deilig Shrimp Scampi med ferske reker, hvitløk og smør. Perfekt til en rask middag eller helgekos. Enkelt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pakke (8 unser) angel hair-pasta
  • 2. 1/2 kopp smør
  • 3. 4 fedd finhakket hvitløk
  • 4. 1 pund reker, skrelte og rensede
  • 5. 1 kopp tørr hvitvin
  • 6. 1/4 teskje malt svart pepper
  • 7. 3/4 kopp revet Parmesanost
  • 8. 1 spiseskje hakket frisk persille

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Rør inn pastaen og la vannet koke opp igjen. Kok til den er al dente. Sil av vannet godt.
  2. 22. Smelt smør i en stor kjele over middels varme. Rør inn hvitløk og reker. Kok, mens du rører konstant, i 3 til 5 minutter.
  3. 33. Rør inn vin og pepper. Kok opp, og la det koke i 30 sekunder mens du rører konstant.
  4. 44. Bland rekene med den avsilte pastaen i en serveringsskål. Strø over ost og persille. Server umiddelbart.