
Chef Johns italienske kjøttboller
Lær å lage saftige og smakfulle italienske kjøttboller med oppskrift fra Chef John. Perfekt for middagen eller selskapet, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/3 kopp vanlig brødsmuler
- 1/2 kopp melk
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 løk, hakket
- 450 gram kjøttdeig av storfe
- 450 gram kjøttdeig av svin
- 2 egg
- 1/4 bunt fersk persille, hakket
- 3 fedd hvitløk, knust
- 2 teskjeer salt
- 1 teskje malt svart pepper
- 1/2 teskje rød pepperflak
- 1 teskje tørket italiensk urtekrydder
- 2 spiseskjeer revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Dekk en bakeplate med aluminiumsfolie og spray lett med matlagingsspray.
- 2Bløtlegg brødsmuler i melk i en liten bolle i 20 minutter.
- 3Varm opp olivenolje i en stekepanne over middels varme. Kok opp og rør løk i den varme oljen til den er gjennomsiktig, ca. 20 minutter.
- 4Bland storfekjøtt og svinekjøtt sammen i en stor bolle. Rør inn løk, brødsmulblandingen, egg, persille, hvitløk, salt, svart pepper, rød pepperflak, italienske urter og Parmesanost i kjøttblandingen med en slikkepott til alt er godt blandet. Dekk til og sett i kjøleskapet i omtrent én time.
- 5Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 6Med våte hender former du kjøttblandingen til baller på ca. 3,8 cm i diameter. Legg dem på den forberedte bakeplaten.
- 7Stek i den forvarmede ovnen til de er godt brunet og gjennomstekte, ca. 15–20 minutter.