Bechamelsaus
lær hvordan du lager en perfekt bechamel-saus med vår enkle oppskrift. ideell som hvit saus til pastaretter, lasagne og gratenger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1, 2 kopper melk
- 1 spiseskje smør
- 2 spiseskjeer mel
- En klype muskatnøtt
- 1/2 kopp Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Varm opp melken i en tykkbunnet kjele over middels varme. Hold den varm på svært lav varme.
- 2Smelt smøret i en egen kjele over lav varme. Når det begynner å boble, tilsett melet og visp til det danner en gylden pasta, ca. 3 til 4 minutter.
- 3Mens du visper konstant, hell den varme melken i en jevn strøm. La sausen småkoke forsiktig, og fortsett å vispe til den tykner, ca. 10 minutter.
- 4Rør inn muskatnøtt og osten, og server umiddelbart.