
Hele glasset med peanøttsmørkjeks
Lær å lage deilige peanøttsmørkjeks med enkle ingredienser. Perfekt til helgen eller som en søt overraskelse. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp smør, myknet
- 1 kopp hvitt sukker
- 1 kopp pakket brunt sukker
- 2 egg
- 1 eggeplomme
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1 (18 ounces) glass peanøttsmør
- 2 kopper hvetemel
- 1 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 1 kopp hakkede peanøtter
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, pisk smør, hvitt sukker og brunt sukker til det er glatt. Tilsett egg, eggeplommer og vanilje; bland til det er luftig. Rør inn peanøttsmør. Sikt sammen mel, natron og salt; rør det inn i peanøttsmørblandingen. Til slutt, rør inn peanøttene. Sett deigen i kjøleskapet i minst 2 timer.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør lett et bakeark.
- 3Rull deigen til kuler på størrelse med valnøtter. Legg dem på det forberedte bakearket og trykk dem litt flate med en gaffel. Stek i 12 til 15 minutter i den forvarmede ovnen. Kokene skal se tørre ut på toppen. La dem avkjøle i noen minutter på bakearket før de flyttes over til en rist for å avkjøle helt. Disse kokene smaker best når de er litt underbakte.