
Potet- og purresuppe III
Lag en deilig potet- og purresuppe med en kremet konsistens. Perfekt for høst- og vintermåltider. En enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst
Ingredienser
- 1 kopp smør
- 2 purre, skivet
- salt og pepper etter smak
- 1 liter kyllingkraft
- 1 spiseskje maisstivelse
- 4 kopper Yukon Gold-poteter, skrellet og terninger
- 2 kopper kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en stor gryte over middels varme. Kok purre i smør med salt og pepper til det er mørt, og rør hyppig, ca. 15 minutter.
- 2Rør maisstivelse inn i buljongen og hell buljongen i gryten. Tilsett potetene og kok opp. Krydre med salt og pepper. Hell i fløten, skru ned varmen og la det småkoke i minst 30 minutter, til potetene er møre. Krydre med salt og pepper før servering.