Potet- og purresuppe III

Potet- og purresuppe III

Lag en deilig potet- og purresuppe med en kremet konsistens. Perfekt for høst- og vintermåltider. En enkel oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1 kopp smør
  • 2 purre, skivet
  • salt og pepper etter smak
  • 1 liter kyllingkraft
  • 1 spiseskje maisstivelse
  • 4 kopper Yukon Gold-poteter, skrellet og terninger
  • 2 kopper kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smør i en stor gryte over middels varme. Kok purre i smør med salt og pepper til det er mørt, og rør hyppig, ca. 15 minutter.
  2. 2Rør maisstivelse inn i buljongen og hell buljongen i gryten. Tilsett potetene og kok opp. Krydre med salt og pepper. Hell i fløten, skru ned varmen og la det småkoke i minst 30 minutter, til potetene er møre. Krydre med salt og pepper før servering.